Desert tort bogat

Postat de cristinutanicolita in Torturi
19 Feb 2019 | 3806 vizualizari
Desert tort bogat

Ingrediente

  • Blat 1: 4 oua,4 lg zahar, 1 lg ulei,1 plic zahar vanilat,2 lg cu varf de nuci prajite si macinate,3 lg faina.
  • Blat 2: 4 oua,4 lg zahar, 1 lg ulei,1 lg cacao,3 lg faina.
  • Blat 3: 4 oua,4 lg zahar,1 lg ulei, 2 plicuri zahar vanilat, 4 lg faina.
  • Blat 4: 4 oua, 4 lg zahar,1 lg ulei, 2 plicuri zahar vanilat,4 lg faina,esenta de migdale.
  • Blat 5:6 albusuri,200 g zahar,250 g nuci macinate.

SIROP:

  • Blat 1: Sirop fiert din 2 lg zahar+100 ml apa+esenta de vanilie
  • Blat 2: Sirop fiert din 100 ml apa+2 lg zahar+esenta de rom
  • Blat 3: 100 ml cafea concentrata indulcita
  • Blat 4: Sirop fiert din 2 lg zahar+100 ml apa+esnta migdale

CREMA 1: 300 g nuci prajite si macinate,150 g zahar,4-5 lg lapte,coaja de lamaie,200g unt.

CREMA 2: 6 galbenusuri, 300 g zahar,750 ml lapte,9 lg faina, 5 plicuri zahar vanilat, 500 g unt, 100 g stafide, 100 g ciocolata amaruie, 200 g smochine si zmeura,1 lingura nes si ananas din compot,200 g fructe confiate. 500 ml frisca pt decor

Mod de preparare

Cum procedezi pt fiecare blat:

Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat.

Blat 5: Bati albusurile spuma cu zaharul la bain-marie pana se intareste bezeaua si adaugi nucile.

Mod de prepare crema 1: Amesteci nucile cu zaharul,coaja de lamaiesi laptele si fierbi la foc mic pana se leaga. Lasi sa se raceasca si incorporezi untul frecat spuma.

 Crema 2 : Freci spuma galbenusurile cu zaharul,adaugi laptele si faina si fierbi compozitia la foc mic pana se ingroasa. Incorporezi zaharul vanilat, iar dupa ce s-a racit untul frecat spuma.

Imparti crema in 3 parti egale si adugi:

-in prima parte ciocolata rasa fin,bucatele de ciocolata si stafide.

-in parte a doua: smochinele taiate si stafidele.

 -in partea a treia fructe confiate

ASAMBLARE: Asezi pe un platou blatul 1,il insiropezi si aplici crema 1(cu nuca),peste acesta blatul 2 insiropat si pui crema de ciocolata si stafide, blatul 3 insiropat si crema de ness si smochine,blatul 4 insiropat si crema cu fructe confiate si acoperi cu blatul 5.

Decorezi cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort bogat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

Postat de AlexandraOrdean

Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Desert tort Intercontinental

Postat de miha

Desert tort Intercontinental

Blat:  Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat, pana incepe sa faca moate. Incet se adauga si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca si se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2019, 21:54
Delicios!
la 19.02.2019, 22:00
Ce frumușel este...!
la 19.02.2019, 22:25
O da, ai muncit ceva la el...Felicitari!
la 19.02.2019, 22:32
frumos
la 19.02.2019, 23:02
La mulți ani, păpușii voastre!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking