Ingrediente
Pentru blatul génoise:
- 5 oua
- 60 gr de faina
- 80 gr de zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 varf de sare
Crema cu speculoos:
- 33 cl de smantana cu mascarpone (sau 30 cl de smantana lichida si 30 gr de mascarpone)
- 180 gr de biscuiti spéculoos
Pentru crema de ciocolata -la ganache:
- 10 cl de smantana lichida
- 130 g ciocolata neagra desert
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180°C.
Frecati bine galbenusurile cu zaharurile .
Adaugati faina treptat si amestecati.
Bateti albusurile spuma cu praful de sare.
Incorporati-le treptat la compozitia cu galbenusuri amestecand de sus in jos.
Etalati pe o placa unsa sau acoperita cu hartie de ccopt.
Dati la cuptor timp de 12 minute la 180°C
Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua.
Pregatiti crema :
Mixati biscuitii spéculoos - pastrati 2 pentru decorul final
Bateti crema cu mascarpone pana obtineti o frisca care se tine bine.
- la fel pastrati 2 linguri bune pentru decorul final
Amestecati bicuitii cu crema.
Desfacem rulada din hartia de copt .
Intindem biscuitul
Puneti crema peste biscuit si rulati destul de strans cu grija.
Strangem rulada in hartia de copt si o dam la frigider timp de 1 ora.
Topiti ciocolata ccu smantana la bain marie. Amestecati bine.
Puneti prajitura pe un grill si varsati deasupra crema de ciocolata.
Puteti stria ciocolata cu furculita , eu am presarat deasupra biscutii pastrati si am dat la rece
Decorati cu frisca odata ce ciocolata s-a intarit. Serviti dupa 2-3 ore la rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Buturuga, cu ciocolata si biscuiti speculoos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|