Desert tort Buturuga Tiramisu

Postat de ctlina in Torturi
21 Dec 2018 | 3563 vizualizari
Desert tort Buturuga Tiramisu

Ce bun si racoritor este acest tort !!! Mai bun decat un tiramisu clasic va asigur. Il puteti pregati inainte si scoate din congelator cand aveti nevoie. Eu l-am facut anul trecut pentru Craciun dar cum aveam prea multe bunatati l-am scos in ianuarie de ziua fiului meu. Cum nu l-am publicat vi-l propun pentru Craciunul de anul acesta.

Ingrediente

  • 500 g de crema de mascarpone
  • 150 g de zahar
  • 6 oua
  • 18 piscoturi
  • 1 cana de cafea concentrata
  • cacao pudra
  • optional:
  • lichior amaretto, marsala sau rom

Mod de preparare

 

Pregatiti o cana de cafea tare, concentrata si lasati-o sa se raceasca.

Adaugati alcoolul in ea daca doriti sa puneti.

Separati galbenusurile de albusuri.

Frecati galbenusurile cu zaharul la robot pana se albesc si dubleaza de volum. Adaugati crema de mascarpone si bateti pana obtineti un amestec omogen. Incorporati apoi treptat albusurile batute spuma.

Tapisati forma de buturuga (bûche) sau de chec cu film alimentar - lasati-l sa depaseasca forma.

Umpleti o treime din forma cu compozitia preparata.

Puneti apoi 3 piscoturi inmuiate in cafea in centrul formei unul cate unul in lungime.

Turnati deasupra inca o treime din compozitia preparata. Puneti apoi 6 piscoturi inmuiate in cafea in centrul formei doua cate doua in lungime. Terminati cu compozitia ramasa si acoperiti cu 9 piscoturi inmuiate in cafea. Taiati-le daca trebuie.

Acoperiti cu filmul alimentar care depaseste si lasati cel putin o noapte la congelator (am lasat 3 saptamani).

Pudrati cu cacao inainte de a-l servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Buturuga Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu portocale,miere si piersici

Postat de comanligia

Tort cu portocale,miere si piersici

Prepararea biscuitelui (blat) : se amesteca untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul.Se adauga ouale apoi pudra de migdale si se amesteca pana devine cremos.Se adauga amidonul si...

Citeste continuarea

Desert tort lamaita

Postat de Constelatialeu

Desert tort lamaita

Crema : Am inceput cu ea, dar nu-i o regula. Am pus untul moale intr-un castron, am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zeama de lamaie le-am pus pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2018, 09:21
la 21.12.2018, 09:39
Bun si frumos
la 21.12.2018, 10:43
la 21.12.2018, 10:51
la 21.12.2018, 11:04
Bună combinație, buturuga și tirmisu...!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking