Ingrediente
- 500 g de crema de mascarpone
- 150 g de zahar
- 6 oua
- 18 piscoturi
- 1 cana de cafea concentrata
- cacao pudra
- optional:
- lichior amaretto, marsala sau rom
Mod de preparare
Pregatiti o cana de cafea tare, concentrata si lasati-o sa se raceasca.
Adaugati alcoolul in ea daca doriti sa puneti.
Separati galbenusurile de albusuri.
Frecati galbenusurile cu zaharul la robot pana se albesc si dubleaza de volum. Adaugati crema de mascarpone si bateti pana obtineti un amestec omogen. Incorporati apoi treptat albusurile batute spuma.
Tapisati forma de buturuga (bûche) sau de chec cu film alimentar - lasati-l sa depaseasca forma.
Umpleti o treime din forma cu compozitia preparata.
Puneti apoi 3 piscoturi inmuiate in cafea in centrul formei unul cate unul in lungime.
Turnati deasupra inca o treime din compozitia preparata. Puneti apoi 6 piscoturi inmuiate in cafea in centrul formei doua cate doua in lungime. Terminati cu compozitia ramasa si acoperiti cu 9 piscoturi inmuiate in cafea. Taiati-le daca trebuie.
Acoperiti cu filmul alimentar care depaseste si lasati cel putin o noapte la congelator (am lasat 3 saptamani).
Pudrati cu cacao inainte de a-l servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Buturuga Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|