Desert tort Choco Balls

Postat de RODIMUR in Torturi
24 Mai 2020 | 2139 vizualizari
Desert tort Choco Balls

Mai întâi am făcut un chec cu biluțe din acestea, cu aromă de ciocolată, iar acum am făcut un tort, pentru că voiam să le folosesc și la decor, nu numai în blat. Îmi plac mai mult decorurile acestea expresive, decât acelea făcute cu poșul, din creme, sau frișcă. Poate și pentru că nu sunt suficient de talentată la mânuirea poșului... Pentru acest tort am făcut un blat din albușuri (iar se adunaseră cam multe, de la creme și maioneze) și am folosit o cremă de mascarpone, cu afine de pădure, iar gustul final a fost absolut delicios. Evident, se poate face un blat obișnuit, din albușuri și gălbenușuri.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 albușuri
  • 1 praf de sare extrafină
  • 10 linguri de zahăr pudră
  • 8 linguri de făină albă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • 75 grame de Choco Balls
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru uns forma de blat
  • Pentru cremă:
  • 500 grame de mascarpone
  • 500 ml de smântână (pentru frișcă)
  • 200 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de sare extrafină
  • 100 grame de afine de pădure
  • Pentru sirop:
  • 4 linguri de zahăr tos
  • 150 ml de apă
  • esență de migdale
  • Pentru decor:
  • Choco Balls

Mod de preparare

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se poate face un blat obișnuit, din albușuri și gălbenușuri. Eu am făcut un blat numai din albușuri, pentru că aveam suficiente, rămase de la creme și maioneze.

Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să crească în volum, se adaugă treptat, puțin câte puțin zahărul și vanilia. Când compoziția pentru blat a crescut frumos, după încorporarea și dizolvarea zahărului, se adaugă făina amestecată cu o linguriță de praf de copt. Se omogenizează bine compoziția pentru blat și se unge cu ulei forma pentru copt. Se pun cu lingura, în tava de copt. straturi alternative de compoziție de blat și biluțe Choco Balls. Ultimul start, de deasupra, va fi de compoziție pentru blat.

Se dă tava la cuptor, la temperatură medie și când blatul a crescut și s-a rumenit frumos, se oprește focul de la cuptor. Se lasă tava cu blatul să se răcească în cuptorul oprit și cu ușa deschisă.

Când blatul s-a răcit, se scoate din forma de copt și se lasă pe o planșetă, până la preparare.

Pentru cremă se face mai întâi frișca, mixând smântâna cu zahărul pudră și vanilia. Când frișca este bine legată, se adaugă un praf de sare extrafină și apoi mascarpone, puțin câte puțin, până la încorporarea totală. Se omogenizează și la urmă se adaugă afinele de pădure întregi. Se dă crema la frigider, până ce se pregătesc și celelalte ingrediente.

Se taie blatul în două, sau trei straturi orizontale, care se umezesc puțin cu un sirop răcit, făcut din: apă, zahăr și esență de migdale.

Se unge blatul cu cremă și apoi ”se învelește” cu crema rămasă. Se decorează tortul cu biluțe Choco Balls. Se dă tortul la frigider pentru 3-4 ore, înainte de porționare și servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Choco Balls" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de vanilie si nuca

Postat de mirela0911

Tort cu crema de vanilie si nuca

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 17:31
Wow !!! Ce frumos !!!
la 24.05.2020, 17:32
Mulțumesc frumos, Mihaela!
la 24.05.2020, 17:43
la 24.05.2020, 17:58
delicios si frumos!
la 24.05.2020, 18:06
Ce bine arata si ce bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking