Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se poate face un blat obișnuit, din albușuri și gălbenușuri. Eu am făcut un blat numai din albușuri, pentru că aveam suficiente, rămase de la creme și maioneze.
Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să crească în volum, se adaugă treptat, puțin câte puțin zahărul și vanilia. Când compoziția pentru blat a crescut frumos, după încorporarea și dizolvarea zahărului, se adaugă făina amestecată cu o linguriță de praf de copt. Se omogenizează bine compoziția pentru blat și se unge cu ulei forma pentru copt. Se pun cu lingura, în tava de copt. straturi alternative de compoziție de blat și biluțe Choco Balls. Ultimul start, de deasupra, va fi de compoziție pentru blat.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie și când blatul a crescut și s-a rumenit frumos, se oprește focul de la cuptor. Se lasă tava cu blatul să se răcească în cuptorul oprit și cu ușa deschisă.
Când blatul s-a răcit, se scoate din forma de copt și se lasă pe o planșetă, până la preparare.
Pentru cremă se face mai întâi frișca, mixând smântâna cu zahărul pudră și vanilia. Când frișca este bine legată, se adaugă un praf de sare extrafină și apoi mascarpone, puțin câte puțin, până la încorporarea totală. Se omogenizează și la urmă se adaugă afinele de pădure întregi. Se dă crema la frigider, până ce se pregătesc și celelalte ingrediente.
Se taie blatul în două, sau trei straturi orizontale, care se umezesc puțin cu un sirop răcit, făcut din: apă, zahăr și esență de migdale.
Se unge blatul cu cremă și apoi ”se învelește” cu crema rămasă. Se decorează tortul cu biluțe Choco Balls. Se dă tortul la frigider pentru 3-4 ore, înainte de porționare și servire.