Desert tort Cizmulitele lui Mos Nicolae

Postat de ancutsa in Torturi
22 Dec 2020 | 2820 vizualizari
Desert tort Cizmulitele lui Mos Nicolae

Pentru mine, tortul acesta a fost magic… în timp ce pregăteam cizmulițele (tortul), am primit ciocolata de la Moș Nicolae... la timp, pentru că tocmai terminasem ciocolata și luasem o pauză să mă gândesc ce soluție să găsesc... Cred că m-a văzut Moșul că mă chinui și mi-a trimis ajutorul... A fost o surpriză neașteptată!    "retete festive de iarna"  

Ingrediente

  • Blaturile:
  • 7 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor K-Classic,
  • 20 g nuci pecan rumenite și măcinate,
  • 40 g nuci caju măcinate,
  • 40 ml ulei,
  • 7 g praf de copt,
  • 115 g făină,
  • 7 linguri apă fierbinte,
  • 1 linguriță coajă de mandarine,
  • Crema de castane:
  • 125 g cremă mascarpone K-Classic,
  • 250 ml frișcă lichidă,
  • 3 lingurițe piure de castane,
  • 80 g ciocolată amăruie 65% cacao,
  • Crema roșie pentru decor:
  • 250 g cremă mascarpone K-Classic,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 1 linguriță cacao,
  • Colorant alimentar gel Christmas Red,
  • Colorant alimentar gel Orange,
  • Decor:
  • 30 g ciocolată neagră Callebaut 54,5% cacao,
  • 2 linguri frișcă lichidă,
  • Nucă de cocos,
  • Marshmallows,
  • Acadea bastonaș,
  • Coacăze,
  • Figurine de ciocolată

Mod de preparare

 

Blaturile:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, praful de copt, apa fierbinte, coaja de mandarine, nucile și făina, amestecând după fiecare. Din compoziția obținută coci 2 foi, maxim 20 de minute (fiecare), la foc mediu (într-o tavă cu hârtie de copt sau cu ulei tip spray). Când blatul este gata, îl scoți din cuptor și-l răstorni pe un șervet de bucătărie, pentru a coace următorul blat. Vei obține blaturi fragede cu textură și gust de pișcot.

 

Crema de castane:

Bați frișca mai moale și o dai deoparte.

Amesteci ciocolata topită cu mascarponele și piureul de castane, apoi adaugi frișca și omogenizezi.

 

Montare:

Decupezi din foile de pișcot formele necesare ghetuței: câte 2 tălpi și mai multe discuri pentru că ai nevoie de înălțime. Lipești piesele cu crema de castane. Resturile de blat le poți folosi pentru a da înălțime ghetuțelor.

 

Crema roșie pentru decor:

Din nou, bați frișca mai moale și dai deoparte.  Într-un bol încăpător pui crema mascarpone și adaugi frișca. Ai grijă să oprești puțină frișcă pentru blănița cizmelor. Adaugi colorant alimentar portocaliu și roșu și, opțional, puțină cacao și amesteci.

 

Decor:

Îmbraci cizmulițele în crema roșie. Cu frișca rămasă faci blănița cizmelor. Pentru tălpi și șireturi, pregătești puțină cremă din ciocolată neagră topită și amestecată cu frișcă lichidă și decorezi cu un poș.

Decorezi cu nucă de cocos, marshmallows, acadea bastonaș, coacăze, figurine de ciocolată.

  

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/tort-cizmulitele-lui-mos-nicolae.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cizmulitele lui Mos Nicolae" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Postat de mirela0911

Tort de ciocolata cu capsuni (la rece)

Se prepara blatul. Se macina biscuitii, pot sa ramana si bucati mai mari. Se amesteca cu cacaoa apoi se toarna untul topit si putin cate putin de lapte pana se obtine o compozitie asemanatoare...

Citeste continuarea

Tort Frozen

Postat de timea

Tort Frozen

Pregatire blaturi  Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2020, 10:20
Wow
la 22.12.2020, 10:23
Ce faine au ieșit! Felicitări!
la 22.12.2020, 11:08
Waw! ce frumoase sunt!
la 22.12.2020, 12:50
Ce frumoase sunt !
la 22.12.2020, 13:24
Ce frumos e!!!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking