Desert tort cu alune de padure, ciocolata alba si trandafiri

Postat de ancutsa in Torturi
5 Mai 2018 | 2845 vizualizari
Desert tort cu alune de padure, ciocolata alba si trandafiri

Pentru aniversarea părinţilor noştri am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de alune de pădure şi două glazuri: de ciocolată albă şi cu dulceaţă de trandafiri.

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguri (pline) făină
  • 7 linguri (pline) nucă
  • un plic praf de copt
  • un vârf linguriţă sare
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 400 ml apă
  • 2 linguriţe esenţă rom
  • 3 linguri zahăr
  • pentru crema de alune de pădure:
  • 3 gălbenuşuri
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri (rase) amidon
  • Câteva alune de pădure
  • 100 frişcă lichidă
  • pentru glazuri:
  • 100 g ciocolată albă
  • 100+300 ml frişcă lichidă
  • Dulceaţă de trandafiri după gust
  • Colorant alimentar roşu

Mod de preparare

 

 

Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă sau o cratiţă pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit.

 Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.

Pentru cremă: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, se toarnă laptele cald, amestecând şi bătând uşor cu telul, se fierb pe foc mic până se îngroaşă uşor. Se dă deoparte, se adaugă untul şi alunele de pădure (cam o mână) rumenite şi măcinate, se amestecă şi se lasă la răcit. Se adaugă frişca lichidă şi acum se bate un minut-două cu mixerul.

 Pentru glazuri, se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, se dă deoparte şi se lasă la răcit.

Pentru glazura albă: se bat 100 ml frişcă lichidă, dar mai moale, apoi se toarnă cam o lingură din ciocolata topită şi se amestecă uşor cu o spatulă.

Pentru glazura de trandafiri: se bat 300 ml frişcă lichidă, dar mai moale, se toarnă restul de ciocolată albă şi dulceaţă de trandafiri după plac (eu am pus mai multe linguriţe pentru că îmi place gustul, însă puteţi pune mai puţin dacă nu sunteţi obişnuiţi cu aroma). De la dulceaţa de trandafiri crema se colorează doar într-un roz pal, iar eu am dorit un roz mai intens, aşa că am adăugat şi câteva picături de colorant alimentar roşu.

 Asamblare şi decor: se taie tortul în trei foi, se însiropează, se umple cu crema de alune de pădure, se îmbracă tortul în glazura albă şi se decorează cu cea roz.

 Porţii: 12

Diametrul formei de copt: 20cm

Timp total: 3h

 Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/tort-cu-alune-de-padure-ciocolata-alba.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu alune de padure, ciocolata alba si trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure

Postat de mirela0911

Desert tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure

Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza timp de 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se...

Citeste continuarea

Desert tort indragostit

Postat de xana

Desert tort indragostit

Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2018, 16:43
Cred că este de o mare finețe! Îmi place tare mult gustul alunelor de pădure și al trandafirilor... Așa că pentru mine aceasta este deja o rețetă favorită, de încercat, când voi avea curaj...!
la 05.05.2018, 16:45
Mulți ani fericiți, părinților tăi!
la 05.05.2018, 17:18
Rodica, multumesc din suflet pentru urari si pentru apreciere! M-am bucurat nespus!
la 05.05.2018, 17:33
bun!la multi ani
la 05.05.2018, 17:47

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking