Desert tort cu blat de nuci si crema mascarpone

Postat de oanapl in Torturi
7 Iun 2017 | 4412 vizualizari
Desert tort cu blat de nuci si crema mascarpone

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 varf cutit coaja de lamaie rasa
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema:
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar
  • 300 g frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  •  decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 20ng zahar pudra
  • 50 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate si amesteci usor, cu o lingura de lemn.

Ungi cu unt o forma de tort, nivelezi si dai la cuptor sa se coaca pentru aproximativ 50 de minute, la 180 de grade C. Scoti blatul si il lasi sa se raceasca complet, apoi il tai in doua.

Intre timp, bati frisca impreuna zaharul si zaharul vanilat pana se intareste.

Adaugi frisca batuta peste mascarpone si amesteci pana se omogenizeaza.

Hidratezi gelatina in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor, pana se omogenizeaza. O lasi sa se raceasca putin. Pastrezi intr-un vas 1/3 din crema mascarpone, iar restul cremei o amesteci cu gelatina.

Pui unul din blaturi pe platou in interiorul unui inel, torni crema mascarpone (amestecata cu gelatina) si asezi cel de-al doilea. Lasi tortul in frigider pentru 1-2 ore.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur-imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile. Imbraci tortul cu crema mascarpone.

Masori o fasie de hartie de copt, lunga si lata cat sa acopere marginea tortului. Pui ciocolata (topita pe baie de aburi) intr-un posh la care s-a atasat un varf rotund si subtire, decorezi fasia dupa plac. Infasori hartia de copt in jurul tortului si il dai la rece cateva minute, pana se intareste ciocolata, apoi cu grija inlaturi hartia de copt.

Mixezi frisca lichida cu zaharul pudra si decorezi tortul dupa imaginatie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de nuci si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

Postat de RuxyRux

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

 Blatul de bezea si nuca coapta: 1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender. 2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful...

Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu

Postat de sufletista

Desert tort Tiramisu

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei,mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2017, 22:56
O, ce bunătate!
la 07.06.2017, 23:07
Multumesc!
la 07.06.2017, 23:16
la 08.06.2017, 00:42
Super tort
la 08.06.2017, 06:55
Delicios!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking