Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
12 Mai 2020 | 4496 vizualizari
Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata

De ziua de nastere a fiicei mele m-am gandit sa fac acest tort simplu, cu blat de vanilie si crema de ciocolata.  Ciocolata mea, desi a fost cu lapte, mi s-a parut a fi amaruie, asa ca am mai adaugat un pic de zahar si niste esenta de rom pentru un plus de gust.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 230 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 230 g faina de tara
  • 5 g praf de copt
  • Diametru tava: 22 cm
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta rom
  • Crema:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 800 ml frisca lichida indulcita
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Intre timp, se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, apoi se adauga apa. Se lasa la fiert pana cand zaharul caramelizat se topeste si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, se pregateste crema.

Ciocolata se pune intr-o craticioara impreuna cu 500 ml frisca lichida. Se da la foc, amestecand continuu, pana cand ciocolata se topeste. Se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pentru a se raci si mai bine. Dupa aceea, se mixeaza impreuna cu restul de frisca, zaharul pudra si esenta de rom.

Blatul se taie in trei. Se asaza o parte pe un platou si se insiropeaza. Se orneaza pe margini cu crema cu ajutorul unui posh, iar in mijloc se pune crema cu lingura si se niveleaza. Se procedeaza la fel si cu urmatoarele doua straturi de blat si crema. La final, tortul se poate decora cu diverse ornamente de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Postat de mirela0911

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2020, 22:35
super
la 12.05.2020, 23:02
Simplu si gustos!
la 12.05.2020, 23:08
Arata tare bine , doar ca e blat nu este aluat.....
la 12.05.2020, 23:18
la 12.05.2020, 23:35
Multumesc, dragilor!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking