Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612 in Torturi
19 Aug 2022 | 6637 vizualizari
Desert tort cu visine si soc

 Eu am luat de la prietenii mei de la Dulceata Gradinii sirop si jeleu (care sunt super delicioase) si le-am folosit la acest tort. M-am folosit de dulceata lor si am scazut cantitatea de zahar, astfel am obtinut un echilibru perfect, un tort nu foarte dulce, delicios, aromat, o nebunie de combinatie. Merita sa il pregatiti si o sa va convingeti cat de fain este! Ma si gandeam, de ce nu am pregatit pana acum aceasta combinatie? Pentru ca acum a fost sa fie! 

Ingrediente

  • Pentru blat forma de 23 cm:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 140 gr iaurt
    • 10 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru jeleul de visine:
    • 2 borcane cu visine fara samburi de 300 gr
    • 1 lingura zahar
    • 2 linguri amidon
    Pentru crema de soc:
    • 350 ml lapte
    • 200 ml sirop de soc
    • 5 linguri amidon
    • 150 gr unt 80% grasime
    In plus:
    • jumatate de borcanel de jeleu de soc
    • 300 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri zahar pudra
    • putin sirop de soc pentru insiropat
    • ciocolata neagra 70 gr
    • decoratiuni

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de copt cu iaurt si ulei, le adaugati peste galbenusuri. Cerneti faina, o adaugati treptat, puneti si vanilia. Puneti jumatate din albusuri peste compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o paleta, apoi incorporati restul de albus. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 23 cm, puneti prima parte de compozitie. Coaceti prima foaie in cuptorul incins, la 180 de grade, 12 minute. La fel procedati si cu celelalte. Le lasati sa se raceasca.

Jeleul de visine: Puneti visinele in blender si le pasati. Le puneti intr-o cratita cu zaharul, lasati sa dea 2-3 clocote, apoi adaugati amidonul dizolvat cu 3-4 linguri de apa rece. Amestecati pana se ingroasa. Intr-o cana puneti putin sirop de soc cu putina apa. Insiropati doua foi de blat, puneti jeleul de visine pe ele, in mod egal si il intindeti.  Lasati sa se raceaca.

Crema de soc: Intr-o cratita puneti laptele, siropul si amidonul. Amestecati, transferati pe foc, invartiti continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O dati deoparte, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca. Mixati untul de la temperatura camerei 1 minut, apoi adaugati crema rece, mixati pana obtineti o crema spumoasa. Asezati pe un platou o prima foaie cu jeleul de visine in sus si un inel in jurul sau. Puneti jumatate din crema peste, o nivelati, iar cu lingurita puneti jeleu de soc, din loc in loc. Asezati a doia foaie cu jeleuul de visine in sus, crema, nivelati si iar jeleu de soc. Deasupra puneti ultima foaie si o insiropati. Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra, pana obtineti o consistenta spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca si il decorati. Eu am topit niste ciocolata, am pus cate o lingura pe hartie de copt si am tras cu dosul lingurii in sus, sa obtin acel model de pe margine. Cand se intaresc, le dati cu putin auriu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu visine si soc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o...

Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si visine

Postat de Ina

Tort cu crema de ciocolata si visine

BLATUL : Batem albusurile spuma cu sarea, adaugam zaharul si mixam pana ce spuma devine lucioasa si nu curge din vas. Adaugam pe rand apa, galbenusurile, faina si cacaoa , mixand pentru a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2022, 22:35
la 19.08.2022, 23:00
la 20.08.2022, 10:16
Super!
la 20.08.2022, 11:03
minunat
la 21.08.2022, 20:56
frumos si delicios !

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking