Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

Postat de katty in Torturi
3 Ian 2022 | 4567 vizualizari
Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

Un tort de suflet pentru mine pentru noaptea dintre ani, un tort  colorat si decorat in spiritul luptei pe care o am de dus in acest an, o lupta din care sper sa ies invingatoare.  

Ingrediente

  • Blat:
    • 200 gr albusuri
    • 3 linguri zahar brun melasa nerafinat
    • 2 linguri zahar brut
    • 1 lingura ulei de cocos
    • un praf de sare
    • 50 gr nuca de cocos
    • 1 plic zahar vanilat bourbon
    • 80 gr faina alba
    • 5 gr praf de copt
    Crema:
    • 375 gr smantana 32% grasime
    • 250 gr mascarpone
    • 10 gr gelatina
    • 3 linguri apa rece
    • 250 gr merisoare
    • 70 gr zahar
    Sirop:
    • 150 ml apa
    • 1 lingura zahar brun melasa nerafinat
    • zeama de la o portocala
    Decor:
    • 250 gr frisca neindulcita
    • 1 lingura zahar pudra
    • 100 gr ciocolata alba+1 lingurita pudra de sfecla
    • merisoare

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul de cocos,nuca de cocos, apoi omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul intr-o forma de 20 tapetata cu hartie de copt. Coacem la 160 de grade in cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii si se desprinde usor de pe margine. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca pe un gratar. Pentru sirop fierbem apa cu zaharul, dam jos si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam zeama de portocala si lasam sa se raceasca bine. Pentru crema punem intr-o craticioara merisoarele si zaharul intr-o craticioara  si lasam la foc mic pana zaharul se topeste si se pregateste sa dea in clocot.Mixam bine compozitia.Daca ni se pare ca fructele nu au lasat destula zeama putem adauga 1-2 linguri apa rece. Intre timp hidratam gelatina in cele 3 linguri de apa rece.Punem putin din compozitia mixata fierbinte  de merisoare peste gelatina, amestecam energic, apoi turnam amestecul peste sosul de merisoare si omogenizam. Lasam sosul sa se raceasca, fara a se intari. Intre timp mixam smantana cu mascarponele si merisoarele racite. Montam tortul pe un platou. Punem blatul racit pe platou si asezam in jur un inel de 22 cm. Insiropam bine blatul cu siropul racit, chiar in mai multe etape deoarece va absorbi destul de mult lichid.Turnam crema de merisoare, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore. Cu ajutorul unui cutit desprindem crema intarita de pe interiorul inelului. Mixam frisca cu zaharul pudra si imbracam tortul. Topim 80  gr ciocolata la bain marie.Cand este topita adaugam pudra de sfecla si restul de ciocolata rupta cubulete si omogenizam. Putem face diverse modele din aceasa ciocolata(eu am facut fundite roz) sau putem sa o intindem pe o hartie de copt. Asezam deasupra alta hartie de copt si o rulam strans. O lasam la congelator 1 ora dupa care vom rupe aschii cu care vom decora tortul.Decoram si cu cateva merisoare si dam tortul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort Piramida cu stele

Postat de timea

Tort Piramida cu stele

Crema Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa...

Citeste continuarea

Desert tort Marius

Postat de licurici_lra

Desert tort Marius

Pentru blatul de ness , se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa si un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2022, 14:43
Felicitari, acum vine si mia ! Ai bagat-o pe Merisor intre blaturi
Cu siguranta ai sa iesi invingatoare, esti o luptatoare
la 03.01.2022, 14:58
Felicitari !
la 03.01.2022, 16:29
Felicitari si la cat mai multe retete minunate! Multă sănătate și răbdare, să treci peste acest hop urât! Ai grijă e tine! La multi ani 2022!
la 03.01.2022, 17:45
Felicitari! Fioarte frumos tortuletul!
la 03.01.2022, 19:13
Felicitari!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking