Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Postat de momo121 in Torturi
25 Aug 2017 | 10793 vizualizari
Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Este un deliciu! Un tort rapid, cu ingrediente putine si foarte gustos. Are un parfum minunat de nuca, rom, ness si vanilie. Merita incercat!  Am plecat de la reteta Oanei, Desert tort cu nuca si crema de vanilie, doar ca eu am preferat sa schimb crema, asa ca am folosit o crema de ness foarte delicioasa si am insiropat blaturile foarte, foarte bine cu cafea amestecata cu apa si esenta de rom...o nebunie :x https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-nuca-si-crema-de-vanilie-82742.html La blatul de tort am schimbat si putin aroma, sa fie dupa gustul meu :D asa ca am adaugat vanilie, rom si cacao in locul unei linguri de faina...pot spune ca a iesit un super tort! :x

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 250 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema de ness:
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar brun
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g amidon de porumb (maizena)
  • 2 pliculete de ness
  • 300 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • Pentru sirop:
  • 1 cescuta de cafea
  • 1 cescuta de apa
  • 3 linguri zahar brun
  • esenta de rom
  • In plus:
  • Am folosit la ornat cirese confiate (amarena) voi puteti orna dupa preferinte cu glazura de ciocolata, nuci caramelizate, etc...

Mod de preparare

Pentru blat: 

Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat impreuna cu esentele (gupa gust, cca.1 lingurita din fiecare), mai mixam cateva secunde si ne ocupam de ingredientele uscate pe care le unim pe toate intr-un vas si le adaugam treptat peste bezea. Este bine sa amestecam cu o spatula de jos in sus pentru a nu se lasa bezeaua.
       Turnam compozitia rezultata intr-o tava cu pereti detasabili (eu am pus intr-o tava de 24 cm pentru 2 foi, voi puteti pune mai mica de 22 cm pentru 3 foi) pe care o tapetam cu hartie de copt doar pe fundul tavii, iar pe margini cu ulei si putina faina.
Dam tava la cuptor pentru 40-45 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, timp in care ne ocupam de crema.


Pentru crema:
Punem laptele intr-un ibric incapator, pe foc si lasam pana se infierbanta, nu sa fiarba.
      Intre timp batem ouale cu sarea, zaharul si nessul pana se topeste zaharul, adaugam si amidonul, mai mixam putin si in fir subtire, adaugam laptele amestecand continuu pana la omogenizare.
     Compozitia rezultata o turnam inapoi in ibric si punem din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Dam deoparte si turnam smanatana pentru frisca, amestecam energic cu telul, pe urma cu  mixerul si mai lasam putin pe foc pana mai da un clocot.
   Dam deoparte si lasam crema sa se raceasca complet. Inainte de asamblare o mixam din nou.

Asamblare:

      Taiem blatul in 2. Pe un platou asezam prima foaie, o insiropam foarte bine cu siropul obtinut din ingredientele postate mai sus, pe urma punem un strat de crema, a doua foaie de blat o insiropam la fel de bine, apoi invelim tortul cu restul de crema. Ornam dupa imaginatie.
      

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu crema de lime si capsuni

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de lime si capsuni

Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi si cu uleiul. Adaugam faina cernuta, praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine - Reteta nr. 600

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine - Reteta nr. 600

Se vor prepara doua blaturi de dimensiuni diferite, unul din cele 8 oua, iar al doilea din 4 oua. Blaturile: Fiecare blat se prepara la fel, doar ca se va coace in tavi de dimensiuni...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2017, 15:29
la 25.08.2017, 15:36
la 25.08.2017, 15:44
Un tort delicios, aromat si plin de energie!
la 25.08.2017, 16:08
Ce poftă mi-ai făcut cu așa un tort...!
la 25.08.2017, 16:24
Am făcu ieri!O bunătate!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking