Desert tort indragostit

Postat de xana in Torturi
16 Feb 2018 | 2851 vizualizari
Desert tort indragostit

Cu pasi mici dar siguri, am ajuns la reteta cu numarul 200 si nu putea fi decat ceva dulce, o "reteta cu dragoste". Cu dragoste pentru gatit, cu dragoste pentru voi care ma sustineti.

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 170 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 75 ml ulei
  • 35 gr cacao
  • 110 ml apa
  • 1 lingurita cafea instant
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr margarina sau unt
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar rosu

Sirop:

  • 100 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 80 gr margarina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • capsuni pentru ornat(cca 400 gr)

Mod de preparare

Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se omogenizeze.

Separat batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc apoi le incorporam cu grija impreuna cu praful de copt in amestecul de galbenusuri.

Punem preparatul intr-o tava rotunda (25 cm diametru) tapetata in prealabil cu hartie de copt si dam la cuptor la 180ºC pana trece testul scobitorii.

Pentru sirop punem toate ingredientele pe foc si lasam sa dea 2-3 clocote, amestecand frecvent.

 Pentru crema mixam branza cu margarina pana devine o crema fina. Separat batem frisca impreuna cu zaharul pudra. Amestecam crema de branza cu frisca si vanilia si dam la frigider pentru 20 de minute.

Cand blatul s-a racit, decupam marginile in asa fel incat sa-i dam forma de inima si il taiem in doua foi egale. Cu ajutorul unui betisor pentru frigarui intepam blatul dupa care turnam cu lingura din siropul racit. Intindem jumatate din cantitatea de crema, din care am oprit 2 linguri, pe una din foi si acoperim cu cealalta. Terminam cu cele 2 linguri de crema pe a doua foaie si nivelam.

Restul de crema il impartim in trei parti egale in care punem colorantul alimentar. In primul castron punem o picatura de colorant, in al doilea 2 iar in al treilea 3 picaturi si amestecam bine. Acoperim lateralele tortului cu ajutorul unei pungi cu duza incepand cu crema mai inchisa la culoare, apoi cea medie si terminam cu cea mai deschisa. Cu lama unui cutit sau cu o spatula nivelam lateralele.

Taiem capsunile in jumatati si le asezam deasupra dupa cum dorim, apoi dam la frigider pentru minim o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort indragostit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de ness si aroma de portocala

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de ness si aroma de portocala

Blatul: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma....

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata alba si afine - 7 ani de bucataras

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de ciocolata alba si afine - 7 ani de bucataras

Pentru blatul de tort, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2018, 13:41
la 16.02.2018, 13:42
Romantic tort!
la 16.02.2018, 13:50
la 16.02.2018, 13:58
la 16.02.2018, 14:32
Ce frumos!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking