Desert tort cu budinca de mure

Postat de oanapl in Torturi
4 Mar 2017 | 4267 vizualizari
Desert tort cu budinca de mure

Ingrediente

  • blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • crema de mure:
  • 500 g mure / 250 ml suc natural din mure
  • 1 plic budinca frisca
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  •  crema de vanilie:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 250 ml suc/ lapte
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  •  jeleu:
  • 300 g mure
  • 250 ml compot din mure
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic Tort-gelee rosu Dr. Oetker
  • decor:
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.

Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.

Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca. 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.

Pentru a obtine sucul de mure, eu am trecut 500g de mure prin masina cu separator (cea pentru suc de rosii) si am eliminat semintele.

Pui pe foc, intr-un vas, laptele cu praful de budinca, iar in altul, sucul de mure cu praful de budinca si zaharul, la foc mic, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Dai deoparte, apoi acoperi cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si lasi sa se raceasca. Dupa ce s-a racit putin, amesteci compozitia cu frisca batuta. 

Prepari gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporezi in compozitie.

Blatul de cacao il tai in doua parti egale si il insiropezi cu compot de mure. Pui unul din blaturi pe platou, in interiorul unui inel reglabil de tort si cu o lingura incepi sa pui peste blat din crema. Pui chiar in centru o lingura de crema de vanilie, apoi deasupra una de mure, iarasi vanilie, apoi mure, si tot asa, pana se termina cele 2 creme.

Asezi deasupra al doilea blat si introduci tortul in frigider.

Asezi peste blat 150 g de mure, iar din restul faci compot.

Pentru jeleu, amesteci compotul de mure conform indicatiilor de pe ambalajul plicului de Tort-jelee de la Dr. Oetker, apoi il torni peste mure.

Introduci tortul in frigider pentru cateva ore (chiar peste noapte).

Treci pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte. Desprinzi apoi, inelul din jurul tortului.

 Bati frisca cu zaharul pudra pana se intareste si ornezi tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu budinca de mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am obtinut o spuma tare, se pun cele doua linguri de apa,...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Postat de mirela0911

Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2017, 22:38
la 04.03.2017, 22:42
la 04.03.2017, 23:01
ce gustos
la 05.03.2017, 00:15
Mmmm, bun bun!
la 05.03.2017, 07:29
Numai bunatati faci

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking