Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

Postat de katty in Torturi
7 Feb 2020 | 2811 vizualizari
Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

Mi-am dorit un tort deosebit pentru aniversarea fiului meu, ceva care sa ii fie cu siguranta pe plac, mai ales ca era surpriza   si nu puteam sa fac altceva decat ceva cu ciocolata din plin.Am mai completat gustul cu niste cafea, plus o portie mica  de nuca macinata. Concluzia fiului:cel mai bun tort cu ciocolata.

Ingrediente

  • blat1:
    • 200 gr faina
    • 4 linguri cacao neagra
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 200 gr zahar
    • 200 ml lapte batut
    • 2 oua
    • 100 ml ulei
    • 100 ml cafea tare rece
    blat2:
    • 6 albusuri
    • 8 linguri zahar
    • 4 linguri nuca macinata
    • 2 linguri faina
    • un praf de sare
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 100 gr frisca lichida
    crema:
    • 6 galbenusuri
    • 50 gr zahar
    • un praf de sare
    • 170 ml cafea tare
    • 1 plic gelatina
    • 250 gr ciocolata neagra
    • 250 gr frisca lichida
    decor:
    • 150 gr ciocolata neagra
    • 150 gr frisca lichida
    • 5 gr gelatina
    • 2 linguri cafea
    • flori de napolitana cu ciocolata
    • ornamente albastre

Mod de preparare

Pregatim blatul 1.

Punem ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Impartim amestecul in 2 forme identice de 26 cm tapetate cu hartie de copt.

Coacem blaturile pana se desprind usor de pe margine, dar mijlocul este putin umed. Daca le scoatem in aceasta faza, nu vom avea nevoie de insiropare. Lasam blaturile la racit.

Pregatim blatul 2. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nucile macinate, faina si omogenizam. Turnam compozitia intr-o forma identica cu cea de la blatul 1 si coacem la foc mediu pana se rumeneste usor. Lasam blatul la racit, apoi il taiem in doua jumatati pe orizontal.

Intr-o craticioara incintam frisca fara a o fierbe. Dam jos, punem ciocolata si amestecam energic. Lasam sa se racoreasca si ungem un blat cu nuca, apoi acoperim cu celalalt.

Pregatim crema. Intr-o cratita cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea, zaharul si amestecam,adaugam cafeaua calduta si punem la foc mic, amestecand continuu pana compozitia se leaga bine.Intre timp hidratam gelatina in 2-3 linguri apa rece. Turnam gelatina in crema fierbinte, dupa ce am dat-o jos de pe foc, omogenizam, apoi punem ciocolata rupta bucati. Amestecam energic pana se topeste toata ciocolata, apoi dam crema la racit.

Cand crema este rece. o amestecam cu frisca batuta. Montam tortul. Asezam un blat umed. 1/3 din crema, blatul cu nuca, 1/3 din crema. apoi cel de-al doilea blat umed. Cu crema ramasa decoram partea de sus si marginile tortului, apoi il dam la frigider pentru 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Postat de momo121

Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Pentru blat:  Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat...

Citeste continuarea

Desert tort bogat

Postat de cristinutanicolita

Desert tort bogat

Cum procedezi pt fiecare blat: Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat. Blat 5: Bati albusurile spuma cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2020, 22:17
Cand mami face ce-i place baiatului sigur este cel mai bun, cel mai frumos. La multi ani, pustiului !
la 07.02.2020, 22:36
Multumesc Clementina! Cu florile usor turtite din cauza distantei dintre Severin si Timisoara, dar a parut ca nimeni nu a sesizat!
la 07.02.2020, 22:39
Eu nu le-am vazut turtite, le-am vazut frumoase !
la 07.02.2020, 23:02
La muți ani și multă sănătate! >
la 07.02.2020, 23:06
La multi ani!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking