Desert tort cu capsuni si biscuiti

Postat de oanapl in Torturi
21 Apr 2017 | 2772 vizualizari
Desert tort cu capsuni si biscuiti

Delicii de Paste

Ingrediente

  • blat:
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • esenţă de migdale
  • crema:
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 g căpşuni 
  • sirop:
  • 200 ml apă
  • 10 linguri de zahăr
  • câteva linguri de coniac de bună calitate sau lichior din fructe de pădure
  • decor:
  • 300 g biscuiţi rotunzi fragezi, glazuraţi în ciocolată
  • câteva căpşuni
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat, bați albusurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește. Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 26 cm, unsă cu ulei si tapetată cu făină si o introduci in cuptorul preincălzit pentru 40 de minute, la 160 de grade C. Lasi blatul să se răcească, apoi il tai in doua părti.

Prepari siropul, dând în câteva clocote apa cu zahărul, apoi, la sfârşit, după ce stingi focul, adaugi coniacul sau lichiorul. Lasi să se răcească bine.

Tai capsunile cubulete.
Mixezi frișca lichidă. Prepari crema mixând bine brânza cu zahărul pudră, apoi adaugi frișca lichidă şi amesteci pana se omogenizează. Adaugi căpșunile si amesteci usor.
Incepi sa asamblezi tortul. Asezi primul blat, pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropezi blatul, apoi fixezi biscuiţii pe marginea formei, torni crema de brânză, apoi asezi al doilea blat bine însiropat.

Decorezi deasupra cu ciocolată topită, cu căpşuni trase în ciocolată şi cu friscă. Dai tortul la rece pentru câteva ore, după care indepărtezi inelul reglabil.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Postat de simona72

Desert tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2017, 15:29
ce harnica esti , foarte bine arata tortuletul
la 21.04.2017, 15:39
frumos si bunn
la 21.04.2017, 15:39
Excelent! Și cine mănâncă atâtea delicatese?
la 21.04.2017, 15:42
Frumos si delicios!
la 21.04.2017, 16:55

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking