Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Postat de sufletista in Torturi
19 Ian 2021 | 2997 vizualizari
Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Ingrediente

  • Choux
  • 60 g unt cu 80 grasime
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 120 ml apa
  • 2 oua
  • 70 g faina
  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema pt choux
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahr pudra
  • 200 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Mousse de caramel
  • 3 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 300 g ciocolata cu caramel
  • 300 g frisca
  • 1 plic gelatina granule
  • 3 linguri zahar
  • Decor
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g migdale
  • 100 ml frisca

Mod de preparare

Choux-intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar.

Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se incorporeaza faina. Adaugam pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare.

Cu ajutorul unui pos formam gogosele mici care le vom coace 15 min la 200 grade C, dupa care reducem temperatura la 180 grade C si le mai coacem inca 25 min aproximativ.

Le lasam sa se raceasca inainte sa le umplem.

Blatul-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea densa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa, mixam pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt, adaugam esenta, coaja rasa de lamaie si cu paleta amestecam cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care il taiem in 2.

Mousse de caramel-galbenusurile le amestecam cu lapte, zaharul si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca; adaugam ciocolata si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei si adaugam gelatina hidratata, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Crema de mascarpone-mixam mascarponele cu zaharul pana ce se omogenizeaza, adaugam frisca batuta, esenta si coaja rasa de lamaie, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-pe un platou asezam inelul de la tava in care am copt blatul, asezam folie pe ea si asezam prima foaie de blat-insiropam(eu am folosit compot de ananas). Adaugam  mousse de caramel cca de 1 deget grosime, dam la rece 5 min.

Intre timp umplem choux-urile cu crema de mascarpone.

Asezam choux-urile peste caramel, turnam 1/2 mousse de caramel, sa acopere choux-urile. Dam la rece 30 min.

Adaugam a 2 foaie de blat, insiropam, imbracam tortul cu restul de mousse, adaugam al 2 lea rand de choux si dam la rece 30 min.

Decor-topim ciocolata cu frisca, adaugam migdalele tocate, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Scoatem tortul si turnam glazura deasupra, dam la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se...

Citeste continuarea

Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu

Postat de diaconta

Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu

Pentru blat am mixat ouale cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul . Am adaugat faina în doua reprize, amestecând usor cu un tel. Am pus compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2021, 10:00
Ce bun !!! Si ce de munca !!!!
la 19.01.2021, 10:24
Foarte bun și frumos!
la 19.01.2021, 10:36
la 19.01.2021, 12:19
la 19.01.2021, 14:42

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking