Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura

Postat de Constelatialeu in Torturi
20 Apr 2019 | 5172 vizualizari
Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura

Ingrediente

  • Blat 26 cm
  • 120 g unt cu 80% grasime ( sa fie moale)
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Jeleu zmeura
  • 300 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • 6 foi gelatina
  • Crema de ciocolata alba
  • 170 g ciocolata alba
  • 500 ml smantana dulce pentru frisca
  • 30 g zahar pudra
  • 3 foi gelatina
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • Glazura ciocolata
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 mil smantana dulce pentru frisca
  • 25 ml lapte
  • 1 foaie gelatina
  • Decor
  • Aschii de ciocolata neagra
  • drajeuri colorate

Mod de preparare

Prima data ne apucam de jeleu. Intr-o cratita de inox punem zmeura impreuna cu zaharul si apa si lasam pe foc sa clocoteasca 4-5 min, apoi pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Trecem prin sita amestecul sa obtinem un sirop fara seminte. Separat hidratam foile de gelatina in apa rece, apoi stoarcem bine foile si le punem intr-un vas pe baie de abur, adaugam 2-3 linguri de sirop de zmeura si amestecam pana se dizolva gelatina. Tragem de pe foc si adaugam si restul de sirop de zmeura, omogenizam bine. Eu am imbracat cu folie alimentara o caserola rotunda cu diametru de 24 cm, turnam jeleul si dam forma la congelator pana se intareste bine.

Blat : Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametru de 26 cm. Untul moale il frecam cu zaharul pana devine spumos, apoi adaugam un ou si omogenizam, adaugam si al doilea ou si omogenizam, presaram un pic de sare si adaugam si zaharul vanilat, la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Asezam amestecul in forma de tort si nivelam, dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini, nu trebuie sa stea mai mult , blatul trebuie sa ramana umed. Il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca bine.

 Crema: Punem gelatina la hidratat in apa rece. 400 ml smantana cu 30 g zahar pudra mixam bine pana obtinem o frisca ferma. Maruntim ciocolata si o punem intr-un castron de inox, adaugam 100 ml smatana dulce. Asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Tragem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine, omogenizam bine. Turmam ciocolata peste frisca batuta si continuam sa mixam bine la viteza mare.

Asamblare : Forma in care am copt blatul asezam folie alimentara, asezam blatul peste care punem jumatate din crema de ciocolata. Scoatem jeleul de zmeura din congelator si-l asezam in forma de tort peste crema de ciocolata, deasupra intindem restul de crema de ciocolata. Dam la frigider pentru 3-4 ore. Apoi bagam 30 min forma la congelator

Glazura de ciocolata. Hidratatm foaia de gelatina in apa rece. Intr-un castron punem ciocolata maruntita peste care adaugam smantana si asezam pe baie de abur, amestecam continuu pana se topeste ciocolata. tragem de pe foc. Separat punem laptele pe baie de abur si adaugam foaia de gelatina stoarsa bine, amestecam pana se dilueaza gelatina. Acest amestec il incorporam in ciocolata topita si amestecam bine, lasam sa se tempereze amestecul. Scoatem forma de la congelator si asezam tortul pe un platou,turnam glazura si presaram aschii de ciocolata  . Decoram deasupra cu aschii de ciocolata si drajeuri colorate. A doua zi se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu citrice, cocos si zmeura

Blatul: Intr-un bol puneti 4 albusuri si le mixati spuma cu un praf de sare. Le dati deoparte. In alt bol puneti gabenusurile cu restul de albusuri. Incepeti si le mixati, adaugati indulcitorul,...

Citeste continuarea

Desert tort de Martisor

Postat de momo121

Desert tort de Martisor

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2019, 22:26
Vreau și eu!
la 20.04.2019, 22:30
Ioooiiii, si cioco si zmeura ....
la 20.04.2019, 22:35
Stati la rand ca si eu vreau si ma tot plimb pe langa frigider, dar rabd pana maine....
la 20.04.2019, 22:54
bunnnnnnnnnnnnn
la 20.04.2019, 22:56
Cleme, sa ne arati maine sectiunea!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking