Desert tort cu ciocolata Nestle Dessert

Postat de gaby_d in Torturi
14 Oct 2017 | 11472 vizualizari
Desert tort cu ciocolata Nestle Dessert

Ingrediente

  • Blat – se vor coace doua blaturi respectand aceleasi ingrediente, in tava cu diametrul de 20 cm
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri si jumatate cacao neagra
  • jumatate lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 2 linguri ulei
  • Crema alba
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 100 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • migdale caramelizate (20 g migdale, 2 linguri zahar)
  • Crema de ciocolata
  • 250 g ciocolata Nestle Dessert Noir
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 400 g mascarpone
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 20 ml Amaretto
  • Pentru imbracat tortul
  • 1/3 din crema de ciocolata
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • o lingura zahar
  • Glazura
  • 100 g ciocolata Nestle Dessert Noir
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 30 g unt
  • 4-5 linguri apa
  • Pentru ornat
  • bomboane de ciocolata
  • 50 g ciocolata Nestle Desert – pentru banda de ciocolata

Mod de preparare

Blat
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga-le peste albusuri, unde ai pus si galbenusurile amestecate cu uleiul.
Amesteca usor, de jos in sus, omogenizand compozitia fara a scoate prea mult aer din albusuri.
Coace blatul intr-o tava cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt, dupa ce ai turnat si nivelat compozitia. Seteaza cuptorul electric la 170 grade C, treapta doi, pentru 20 de minute.
Repeta operatiunea respectand aceleasi ingrediente si aceiasi pasi.
Vei obtine doua blaturi egale pe care, dupa cateva ore sau a doua zi, le vei taia in cate doua felii egale.

Crema alba
Pregateste intai migdalele. Prajeste-le usor si lasa-le la racit. Caramelizeaza doua linguri de zahar si pune migdalele. Amesteca. Pune amestecul pe hartie de copt si lasa la racit. Cand s-a intarit bine caramelul trece migdalele prin blender mixand usor. Nu le faramita total.
Pune intr-un bol smantana si zaharul si mixeaza. Cand vezi ca-ncepe sa se lege usor, adauga mascarpone. Mixeaza fara a insista, risti sa se taie crema si sa devina unt.

Crema de ciocolata
Pune ciocolata taiata bucatele intr-un vas termorezistent. Adauga frisca, zaharul si galbenusurile si pune vasul pe foc, la foc mediu. Cand s-a infierbantat bine adauga cacaua, omogenizeaza, apoi lasa la foc (fara a fierbe) 2-3 minute, amestecand.
Opreste focul si raceste crema.
Amestec-o cu cele 400 g de mascarpone si mixeaza usor. Da vasul la rece pentru cel putin o ora.

Sirop
Caramelizeaza zaharul si stinge-l (ai grija la abur) cu apa rece. Lasa la fiert 3 minute apoi raceste siropul si adauga Amaretto.

Asambleaza tortul.
Asaza prima felie de blat si insiropeaz-o usor.
Scoate crema de ciocolata de la rece si mixeaz-o usor, pana devine pufoasa si ferma. Imparte-o in trei parti egale si intinde o treime pe felia de blat insiropat.
Asaza a doua felie si insiropeaza.
Intinde crema alba si presara migdalele caramelizate.
Asaza cea de-a treia felie, preseaza usor, insiropeaza si intinde inca o treime din crema de ciocolata.

Pune ultimul blat si insiropeaza.

Mixeaza smantana pentru ornat, impreuna cu zaharul. Cand a inceput sa se lege, pune si crema de ciocolata ramasa si mixeaza pana la omogenizare. Crema trebuie sa fie ferma si pufoasa.
Imbraca tortul cu crema obtinuta, oprind cateva linguri pentru spritat la baza tortului si deasupra.

Introdu tortul la rece pentru jumatate de ora, timp in care pregatesti glazura omogenizand la foc mic toate ingredientele. Ciocolata am trecut-o prin blender si-am tocat-o.
Glazura usor calduta o torni peste tort, incepand din centru, putin cate putin, apoi cu o spatula intinzi sa se prelinga pe laterale. Dai tortul la rece.

Pregatesti banda de ciocolata pentru ornament.
Pune ciocolata rupta bucatele intr-o punga pe care-o legi bine.
Intr-un vas cu apa clocotita introduci punga in care ai pus ciocolata.Lasi sa se topeasca complet, apoi tai cu un foarfece coltul pungii (foarte putin) si spritezi ciocolata pe o fasie de hartie de copt, asezata pe un platou drept. Introduci la frigider si lasi pana ce suprafata ciocolatei devine mata, iar ciocolata s-a intarit usor incat sa poti ridica fasia de hartie fara ca ciocolata sa se prelinga. Pregatesti un vas rotund (borcan, cana, ce ai la indemana). Pui hartie de copt imprejurul lui si ridici fasia cu ciocolata, lipind-o de hartie.

Dai la rece pana ce se intareste apoi desprinzi hartia usor si muti fasia de ciocolata pe tort, fixand-o in centru.
Decorezi tortul cu bomboane de ciocolata si aveline din crema, spritate cu ajutorul unui pos.
Pastrezi tortul la rece si-l aduci la masa cu 20 de minute inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata Nestle Dessert" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure

Postat de merisor67

Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure

Prepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă. Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm...

Citeste continuarea

Desert tort festiv Orange-Chocolate

Postat de Ela68

Desert tort festiv Orange-Chocolate

Mod de preparare blat de ciocolata: 1. Preincalziti cuptorul la 180⁰C. 2. Topiti ciocolata la Bain-Marie, dati deoparte si lasati-o sa se raceasca. 3. Mixati untul cu jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2017, 11:01
ce frumos tort!
la 14.10.2017, 11:06
cred ca este demential de bun
la 14.10.2017, 11:33
Scump dom`le, scump, da merita....stiu, nu ne dai, bine ca ne-ai dat reteta.....
la 14.10.2017, 11:37
la 14.10.2017, 11:37
mmmm artistic!!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking