Desert tort cu cirese

Postat de mirela0911 in Torturi
17 Iun 2018 | 3010 vizualizari
Desert tort cu cirese

Un tort racoros si delicios, cu fructe de sezon si care ar satisface papilele gustative oricui, mai ales la un picnic. "Picnicul bucatarasilor"

Ingrediente

Pt.blat:

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 4 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 16 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 20 g amidon
  • 300 ml lapte
  • 1 plic gelatina
  • 400 g iaurt grecesc
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 g cirese

Pt.insiropat:

  • 300 ml apa
  • 3 lg zahar
  • coaja rasa de lamaie

Pt.ornat:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml frisca lihida
  • 2-3 lg zahar pudra vanilat
  • fructe dverse

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se mai adauga apa, se mai mixeaza putin apoi se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul. Se amesteca cu ajutorul unei spatule apoi se toarna faina amestecata cu praful de copt in 2-3 reprize si se incorporeaza cu grija.

Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.

Dupa ce s-a racit complet, se taie in 3 parti egale pe orizontala.

Se prepara siropul. Se pune apa impreuna cu zaharul sa fiarba putin apoi se adauga la sfarsit coaja rasa de lamaie. Se lasa sa se raceasca.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca ouale cu zaharul pudra si amidonul. Se toarna laptele apoi se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca avand grija sa amestecam continuu pentru a nu se prinde de fund. 

Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic, se incalzeste usor pana se dizolva granulele apoi se toarna peste crema de vanilie. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca bine.

Intr-un bol se pune iaurtul si se amesteca cu zaharul pudra vanilat. Separat se mixeaza frisca. Se toarna crema de vanilie peste iaurt, se omogenizeaza apoi se incorporeaza frisca. Se lasa deoparte.

Ciresele se spala si se curata de samburi cu ajutorul dispozitivului de scos samburii, pentru a-si pastra forma ciresele.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza inelul formei in care s-a copt blatul. Se pun o folie alimentara si se asaza primul blat. Se insiropeaza apoi se toarna jumatate din cantitatea de crema. Deasupra se asaza ciresele, indesandu-le usor in crema. Se acopera cu cel de-al doilea blat, se insiropeaza apoi se pune restul de crema. Se asaza restul de cirese apoi se pune ultimul blat insiropat. Se imbraca in folie si se da la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Se scoate de la frigider, se indeparteaza inelul si folia alimentara. 

Smantana pentru frisca si frisca lichida se bat impreuna cu zaharul pudra pana se obtine consistenta dorita. Se imbraca tortul cu aceasta frisca, se fac moatze deasupra, se asaza fructe si floricele de napolitana si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese

Postat de mirela0911

Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat pe rand. Se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu cele 2 lg de cacao. Va rezulta o compozitie destul de...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si cirese

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si cirese

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am obtinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixerul si folosim un tel. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2018, 22:45
Minunat!
la 17.06.2018, 22:56
Frumos și delicios!
la 17.06.2018, 22:59
la 17.06.2018, 23:05
frumos
la 17.06.2018, 23:53

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking