Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese

Postat de mirela0911 in Torturi
1 Iun 2022 | 1494 vizualizari
Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese

Un tort pe cat de simplu, pe atat de gustos pentru aceasta minunata zi! La multi ani, tuturor copiilor, mari si mici! :X 

Ingrediente

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 lg faina alba
  • cateva cirese fara samburi

Pt. umplutura:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 g lapte condensat
  • 400 g cirese fara samburi
  • 80 g zahar
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 15 g amidon
  • 5 lg apa

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat pe rand. Se lasa deoparte.

Galbenusurile se freaca cu cele 2 lg de cacao. Va rezulta o compozitie destul de consistenta. Se adauga 2-3 lg de spuma si se mixeaza la viteza mica pana se inmoaie usor compozitia. Se incorporeaza restul de spuma, treptat, folosindu-se o spatula.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza apoi se asaza din loc in loc ciresele fara samburi. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se lasa blatul sa se raceasca bine apoi se taie in doua pe orizontala.

Umplutura: Ciresele se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Amidonul se dizolva in apa apoi se toarna peste cirese. Se amesteca sa nu faca cocoloase si se lasa la foc mic sa fiarba pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Intr-un bol se pune mascarponele impreuna cu laptele condensat si se mixeaza. Se toarna smantana pentru frisca treptat si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, nu foarte moale, nici foarte groasa.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza un blat. Se unge cu o parte din crema iar cu ajutorul unui posh se traseaza o margine de jur imprejurul tortului astfel incat sa nu curga jeleul. Se toarna jeleul de cirese, se niveleaza apoi se asaza al doilea blat. Se unge torul cu restul de crema si se orneaza dupa bunul plac al fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Postat de diaconta

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Pentru cele doua blaturi am procedat la fel, difera doar cantitatile. Blatul din 4 oua l-am pus la baza tortului, iar cel din 5 oua l-am taiat în doua pe orizontala, obtinând astfel...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone

Postat de mirela0911

Desert tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se  mixeaza  cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se  mixeaza  pana se obtine o spuma tare. Se toarna apa si se mai ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2022, 17:39
Ce bine arată!
la 01.06.2022, 20:36
Pe opulenta, ai bani de cirese?
la 01.06.2022, 21:37
la 02.06.2022, 09:11
Delicios!
la 02.06.2022, 09:13

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking