Ingrediente
- 28 piscoturi
- 4 clatite
- umplutura
- 6 linguri gem de mere
- 250 ml mascarpone
- 500 ml frisca lichida
- 150 g zahar pudra
- sirop
- 300 ml apa
- 3 linguri zahar pudra
- 2 linguri capuccino
- decor
- bombonele
- capuccino pudra
- jeleuri
Mod de preparare
Pregatim mai intai siropul-punem la fiert apa cu lingurile de capuccino, lasam sa fiarba un clocot dupa care adaugam zaharul, amestecam si oprim focul. Lasam sa se raceasca.
Mixam frisca lichida pana se intareste. Separat mixam mascarponele cu zaharul pudra. Rasturnam peste frisca si amestecam cu o lingura, nu cu mixerul.
asamblare-Pe o tava asezam jumatate din piscoturile date prin sirop. Adaugam un sfert din frisca, o nivelam si punem peste crema doua clatite lipite cu 3 linguri degem. Punem inca o parte din frisca si iarasi doua clatite unse cu gem.
Adaugam inca o parte din frisca (lasam cateva linguri sa decoram pe exterior), nivelam si asezam ultimul rand de piscoturi date prin sirop.
Acoperim tortul cu restul de frisca, pudram cu capuccino si decoram cu bombonele si jeleuri.
Dam la rece si servim a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu clatite si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|