Desert tort cu crema bavareza de ciocolata si fructe de padure

Postat de mirela0911 in Torturi
3 Noi 2019 | 3864 vizualizari
Desert tort cu crema bavareza de ciocolata si fructe de padure

Este un tort delicios cu o crema aerata, pufoasa iar fructele de padure ii dau un plus de savoare. Cu siguranta va fi pe gustul multora daca va ganditi sa il preparati.

Ingrediente

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 12 lg zahar
  • 2 lg apa rece
  • 2 lg ulei
  • 12 lg faina
  • 1 lgt praf de copt

Pt crema bavareza:

  • 2 oua mari
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml lapte dulce
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 1 plic gelatina granulata
  • 200 ml frisca lichida
  • fructe de padure (eu am avut de la congelator)

Mai este nevoie de:

  • 400 ml apa
  • 3 lg zahar
  • esenta de vanilie sau alta aroma
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 5 lg lapte
  • zahar colorat pentru decor

Mod de preparare

Blatul: Mai intai se prepara blatul, de preferat cu o zi inainte. Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se adauga cele 2 lg cu apa si se mai mixeaza putin.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma. Se incorporeaza cu miscari usoare. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in 2 reprize peste spuma. Se amesteca de jos in sus cu miscari usoare pana se omogenizeaza compozitia.

Se toarna intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca este copt se scoate din cuptor. Se lasa 5 minute apoi se scoate din tava si se asaza pe ungratar. Se lasa sa se raceasca complet, de preferat peste noapte. A doua zi se taie in 3 parti egale.

Crema bavareza: Intr-o cratita cu fundul dublu se pun ouale, zaharul vanilat si zaharul. Se mixeaza bine. Laptele se incalzeste apoi se toarna fierbinte peste crema de oua amestecand continuu. Se pune cratita pe foc mic si se lasa pana incepe usor sa se ingroase crema, dar nu se lasa sa fiarba. Se ia cratita de pe foc si se pune deoparte. Ciocolata amaruie se rupe bucati si se pune in crema. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata de tot.

Intre timp se hidrateaza gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se toarna apoi peste crema si se amesteca energic pentru a se dizolva granulele de gelatina. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Separat se mixeaza frisca lichida. Se adauga crema in mai multe reprize si se amesteca usor pana la omogenizare.

Se prepara un sirop din 400 ml apa, zahar si esenta devanilie sau alta aroma. Aceasta se va folosi pentru insiropat blatul.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza inelul detasabil al formei in care s-a copt blatul. Se pune deasupra o folie alimentara si se asaza primul blat. Se insiropeaza apoi se pune jumatate din crema de ciocolata si se niveleaza. Se pun fructele de padure (cate doriti sau de care doriti) apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si acesta, se pune restul de crema, fructele de padure iar deasupra ultimul blat. Se insiropeaza si acesta.

Se da la rece tortul pentru cateva ore pentru a se intari crema (de preferat peste noapte).

Se scoate apoi de la rece, se indeparteaza inelul si folia alimentara si se imbraca tortul in frisca batuta cu zaharul pudra vanilat. Ciocolata se topeste cu laptele apoi se lasa usor sa se racoreasca. Se toarna superficial peste o parte a tortului. Se lasa sa se raceasca bine apoi se fac pe marginea torului cateva moatze din frisca si se orneaza cu zahar colorat, totul dupa imaginatie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema bavareza de ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Tort cu crema chantilly

Postat de gurita_ta2005

Tort cu crema chantilly

Pentru pregatirea blatului: Se mixeaza cele 4 oua la temperatura camerei cu zaharul,se mixeaza 15 minute,nu mai putin. Se adauga jumatatea de plic finesse sau seminte de vanilie si faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2019, 16:55
Cred ca e foarte bun! Imi place si cum l-ai decorat!
la 03.11.2019, 17:14
Frumos
la 03.11.2019, 17:31
Fain tort...!
la 03.11.2019, 17:57
Ce tort fain ai făcut
la 03.11.2019, 18:00

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking