Desert tort cu crema caramel si ciocolata

Postat de sufletista in Torturi
2 Ian 2020 | 3164 vizualizari
Desert tort cu crema caramel si ciocolata

Bunatati de Craciun

Ingrediente

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 300 g ciocolata
  • 500 g capsuni
  • Crema de caramel
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana pentre frisca
  • 100 g sos de caramel(cu ciocolata alba)
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire, mixam pan ce se omogenizeaza.

Faina o amestecam cu praful de copt si cernem peste oua, adaugam esenta si cu o paleta amestecam usor cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem blatul in 4 felii.

Crema de ciocolata-intr-un vas adaugam 100 ml smantana, 100 ml frisca si ciocolata rupta bucati, punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste, avem grija sa nu fiarba.

Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, restul de frisca si smantana le mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o crema groasa, adaugam ciocolata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Crema caramel-mixam frisca cu smantana pana ce devine o crema groasa, adaugam sosul de caramel si mixam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam (am insiropat cu suc de portocale)adaugam 1/2 cream de ciocolata,capsuni, a 2 foaie de blat-insiropam-crema caramel-foaie de blat-sirop-crema de ciocolata-capsuni si ultima foaie de blat-dam la rece 30 min.

Pentru decor,mixam frisca cu smantana si imbracam tortul,dam la rece 30 min,topim ciocolata cu frisca,turnam deasupra si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2020, 20:39
Ce combinatie carameloasa si delicioasa
la 02.01.2020, 21:24
Buna combinatie, cred ca e delicios!
la 02.01.2020, 21:44
Minunat tort!
la 02.01.2020, 21:54
Fain tort...!
la 02.01.2020, 21:58
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking