Desert tort cu crema caramel si visine

Postat de rocsi_1612 in Torturi
5 Mai 2017 | 3917 vizualizari
Desert tort cu crema caramel si visine

In acest week-end, am avut de pregatit doua torturi, pentru doi prieteni dragi ce s-au sarbatorit. Unul dintre torturi este acesta si se pare ca a iesit super delicios, cel putin asa am fost informata. Singura greseala, a fost aceea ca am pus tortul cu glazura calduta in frigider, s-au format cativa stropi de apa deasupra, dar voi, daca pregatiti acest tort, sa lasati glazura sa se tempereze, iar apoi sa il bagati la frigider, ok? Sper sa va fie pe plac si voua tortul meu! 😊😊😊

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte batut
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 700 m lapte
  • 6 linguri amidon
  • 150 gr zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 borcan mic de visine fara samburi

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

Pentru glazura:

  • 70 gr ciocolata neagra
  • 30 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida

Pentru decor:

  • alune
  • capsuni
  • bete de ciocolata

Mod de preparare

Incepem cu crema, pentru a avea timp sa se raceasca.
Intr-un ceaunel, sau o cratita mai groasa, punem zaharul si il transferam pe foc. Il lasam sa se caramelizeze la foc potrivit, pana este complet topit.
Intre timp, amestecam amidonul cu cateva linguri de lapte rece, pana amidonul este complet dizolvat.
Peste zaharul caramelizat, turnam restul de lapte, amestecam pana caramelul se dizolva complet.
Adaugam amidonul dizolvat, dam focul la mic, amestecam continuu cu telul pana crema se ingroasa ca o budinca.
Luam crema de pe foc cand s-a ingrosat, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
Crema rece o mixam putin, adaugam vanilia, mascarponele si le mixam pana sunt incorporate.


Blatul:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc, apoi cu uleiul si laptele batut.
Adaugam faina, praful de copt, cacaoa, vanilia si le amestecam bine.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam peste compozitia de galbenusuri, dar cu ajutorul unei palete cu miscari lente.

Am impartit compozitia in 3 boluri in mod egal.
Tapetam o tava cu diametrul de 24 cm, cu hartie de copt, turnam prima parte de compozitie.
Introducem foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 10 minute.
Scoatem foaia de blat, la fel procedam si cu celelalte doua.
Puteti coace blatul intreg si dupa ce se raceste, sa il taiati in 3 foi egale.
Lasam foile de blat sa se raceasca.

Siropul:
Amestecam apa cu zaharul pudra pana ce, acesta din urma, este complet dizolvat.
Adaugam vanilia, coaja rasa de lamaie si la amestecam bine.
Asezam prima foaie de blat, punem un inel detasabil in jurul sau.
Insiropam putin, punem 1/3 din crema, nivelam, apoi asezam din loc in loc, jumatate din visine.

Venim iar cu foaie de blat, insiropam, 1/3 din crema si restul de visine.
Punem ultimul blat, il insiropam si il ungem cu putina crema, mai oprim 3-4 linguri din ea.
Dam la frigider 4-5 ore tortul.
Il scoatem dupa acest timp, indepartam inelul, iar cu crema oprita, imbracam marginea si formam niste dungi cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita.


Glazura:
Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un bol de inox impreuna cu frisca lichida.
Trasferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.
Luam bolul de pe baie de aburi, lasam glazura 2-3 minute sa se tempereze, apoi turnam usor pe mijlocul tortului, dar nu toata deodata si o lasam sa se scurga.
Eu am dat tortul la frigider imediat, dar este mai bine sa lasati sa se tempereze glazura si mai apoi, sa il bagati in frigider pentru 2-3 ore.
Il decoram cu alune, jumatati de capsuni si bete de ciocolata.
Il portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o reÈ›etă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci È™i miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu zmeura si caramel

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu zmeura si caramel

Blat : Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 5...

Citeste continuarea

Desert tort Dana

Postat de Constelatialeu

Desert tort Dana

Blatul : L-am facut cu o zi inainte. Albusurile se scot de seara din congelator si se lasa sa se dezghete pana dimineata. Se pun intr-un bol cu putina sare si se mixeaza pana nu mai cad de pe tel,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2017, 21:43
Uaaaaaa, ce surpriza delicioasa la ceas de seara.
la 05.05.2017, 21:53
la 05.05.2017, 21:56
Delicios si frumos!
la 05.05.2017, 22:06
E un deliciu!
la 05.05.2017, 23:12
bun bun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking