Desert tort cu crema caramel si visine

Postat de aliliana in Torturi
2 Iun 2017 | 3858 vizualizari
Desert tort cu crema caramel si visine

Pentru ca in fiecare an asteptam si ne bucuram de aceasta zi. 

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 110 g faina
  • 40 g cacao
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 200 g sos caramel
  • 200 g unt ( 85% grasime)
  • Sos caramel:
  • 200 g zahar
  • 150 g smanatana dulce
  • 50 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 70 g unt
  • sare
  • esenta vanilie
  • 200 g visine ( eu am avut congelate)
  • Ganache:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 1 plic capucino clasic
  • apa

Mod de preparare

 Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor.

Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si se toarna cernute, in 3-4 etape, peste compozitia de ou. Se adauga esenta de rom. Cu o spatula, se amesteca usor, de jos in sus.

Compozitia se pune intr-o forma de tort cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt si se pune la copt, pentru 35-40 minute maxim. Trece testul scobitorii si se scoate de la cuptor. Se lasa la racit.

Crema: Ouale impreuna cu amidonul, zaharul si laptele se omogenizeaza. Se pun pe foc si se lasa pana cand acestea se leaga ca o budinca. Se pune compozitia la racit bine. Se adauga vanilia,untul taiat cubulete si se mixeaza pana la omogenizare completa. La final, se adauga sosul caramel si se omogenizeaza. 

Sosul caramel: zaharul si apa se pun pe foc si se lasa la fiert, pana se dizolva complet si capata culoarea placuta a caramelului. Se adauga peste acesta smantana lichida si laptele, untul, se adauaga un praf de sare, vanilie. Se lasa la fiert cca. un minut. Acest sos poate fi facut cu o zi inainte si pastrat la rece.

Ganache: cicolata rupta bucati se topeste in frisca lichida infierbantata. Se amesteca bine pana la omogenizare. 

Sirop: plicul de capucino clasic se dizolva in 250 ml apa fierbinte ( nu clocotita).

Asamblare.

Blatul de tort se taie in trei: blatul de baza se asaza, se insiropeaza, se pune crema caramel, visine, crema de ciocolata, se pune blatul doi, se pun cremele asemenator primului  si se continua pana la ultimul  blat care se acopera de un strat de crema caramel, peste care pune un strat de crema de ciocolata. Se decoreaza dupa inspiratie. Eu am folosit ciocolata tocata, fluturasi de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu zmeura si caramel

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu zmeura si caramel

Blat : Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 5...

Citeste continuarea

Desert tort Dana

Postat de Constelatialeu

Desert tort Dana

Blatul : L-am facut cu o zi inainte. Albusurile se scot de seara din congelator si se lasa sa se dezghete pana dimineata. Se pun intr-un bol cu putina sare si se mixeaza pana nu mai cad de pe tel,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2017, 13:53
frumos si bun bun
la 02.06.2017, 14:28
Super gustos
la 02.06.2017, 14:36
Sectiunea tortului arata fantastic! Tare mult mi-as dori sa servesc si eu o feliuta! Bravo!
la 02.06.2017, 14:55
Motanel, multumesc.
la 02.06.2017, 14:56
Adele, multumesc

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking