Desert tort cu crema de branza si jeleu de visine

Postat de katty in Torturi
15 Mar 2018 | 3437 vizualizari
Desert tort cu crema de branza si jeleu de visine

Acesta este tortul cu care particip la concursul lansat de Dr Otker, desi teoretic eram la dieta.  Teoretic, pentru ca practic, va trebui sa il mananc. Nu ca imi displace, dar  asta e, ma sacrific. Las dieta pe saptamana viitoare, oricum mai e mult pana la vara.

Ingrediente

      • Rulada:
      • 3 oua
      • 3 linguri zahar
      • 2 linguri faina
      • 1 lingura amidon Dr Oetker
      • 5 gr zahar vanilat Bourbon
      • 2 gr praf de copt
      • un praf de sare

Budinca de ciocolata:

  • 1 plic budinca ciocolata neagra Dr Oetker
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 30 gr unt

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 gr zahar vanilat Dr Oetker
  • 2 gr praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura amidon Dr Oetker
  • 1 lingura cacao Dr Oetker
  • 1 lingura rom
  • un praf de sare

Crema:

  • 350 gr crema de branza
  • 2 linguri mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 gr gelatina Dr oetker +2 linguri apa rece
  • 150 ml frisca lichida

Jeleul de visine:

  • 300 gr visine congelate
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic gelatina Dr Oetker+2 linguri apa rece
  • 2 plicuri Tort Gelee Dr Oetker

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea ruladei. Mixam intr-un castron ouale intregi cu sarea, zaharul vanilat si zahar pana zaharul se topeste si capata o consistenta cremoasa. Cernem faina impreuna cu praful de copt, amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza faina, apoi turnam compozitia in tava mare de la aragaz pe care am asezat hartie de copt.

Dam tava la cuptor pana se rumeneste usor, apoi scoatem rulada si o intoarcem pe alta hartie de copt. Rulam strans, acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.

 Intre timp pregatim budinca. Punem intr-o cratita praful de budinca cu zaharul, apoi adaugam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem vasul la foc si amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos, adaugam untul si amestecam energic. Lasam budinca sa se raceasca, apoi derulam rulada, intindem budinca si o rulam din nou. Lasam rulada la rece.

Pregatim blaturile. Mixam ouale  intregi cu sare, zahar vanilat si zahar pana devin cremoase, cernem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Turnam 3/4 din compozitia intr-o forma de tort cu diametru 24 tapetata cu hartie de copt. In restul compozitiei turnam cacaua cernuta si romul. Omogenizam si turnam intr-o forma de tort cu diametru 22. Dam formele la cuptor pana trec proba scobitorii si se rumeneasc usor. Scoatem blaturile si le lasam la racit.

Pentru jeleul de visine punem visinele impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mic si le lasam sa dea 2-3 clocote.

Intre timp hidratam gelatina in apa rece. Turnam cate putina zeama fierbinte de la visine peste gelatina rece si amestecam energic. Cand gelatina este bine dizolvata, turnam peste visine, amestecam si lasam sa se raceasca.

Pentru crema de branza, punem la hidratat gelatina in apa rece, apoi o punem la cuptorul cu microunde cat sa se infierbante si sa se topeasca gelatina, fara a fierbe. Mixam crema de branza cu zaharul pudra, zaharul vanilat si mascarponele. Adaugam  1-2 linguri crema in gelatina fierbinte, omogenizam, apoi turnam gelatina in crema. Amestecam, apoi adaugam frisca batuta spuma tare. Amestecam usor si dam deoparte pana montam tortul. Montam tortul in forma cu diametru 24 tapetata cu folie alimentara. Taiem rulada felii si tapetam cu ea fundul si peretii formei. Asezam un strat de crema pe fund si si 1 cm pe pereti, lasand o adancitura la mijloc, in care vom pune jeleul de visine racit, dar nu intarit. Asezam blatul de cacao, restul de crema de branza, apoi blatul alb.

 Dam forma la frigider pentru cateva ore, apoi ornam tortul cu jeleu rosi Tort Gelee de la Dr Oetker conform indicatiilor de pe plic

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de branza si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati uleiul, iaurtul si vanilia. Incorporati faina si praful de copt in compozitia de galbenusuri. Albusurile le bateti cu un...

Citeste continuarea

Desert tort cu fructe de sezon

Postat de mirela0911

Desert tort cu fructe de sezon

Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2018, 13:51
Teoria ca teoria dar practica te ingrasa.....foarte frumos tortul, nu ingrasatul...
la 15.03.2018, 14:05
Vreau o felie!
la 15.03.2018, 14:08
la 15.03.2018, 14:32
Foarte bun!
la 15.03.2018, 14:51

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking