Desert tort cu fructe de sezon

Postat de mirela0911 in Torturi
2 Iul 2017 | 3479 vizualizari
Desert tort cu fructe de sezon

Pentru ca am avut parte de o minunata surpriza, aceea de a castiga bicicleta la concursul "Retete cu gust de copilarie", mi-am zis ca trebuie sa vin cu ceva in semn de multumire pentru voturile voastre, pentru increderea acordata retetei mele. Va multumesc mult! >:D< Tortul este unul usor in care fructele de sezon sunt la putere. Am pus din toate cate am avut.

Ingrediente

Pt. blat:

  • 5 albusuri (avute in congelator)
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 5 lg rase de faina
  • 5 lg nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • zmeura

Pt. jeleu de visine:

  • 500 g visine
  • 4-5 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic gelatina

Pt. crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 20 g amidon
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 200 g branza dulce de vaci

Mai avem nevoie de:

  • 15 buc piscoturi
  • orice sirop pt insiropat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • fructe de sezon: zmeura, coacaze negre, cirese

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare.

Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna peste albusuri si se omogenizeaza prin rasturnare de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se rastoarna compozita. Se niveleaza, iar deasupra se pune zmeura din loc in loc. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (cca 20-25 de minute). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema de vanilie: Se amesteca cele 2 oua cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa la racit, apoi se adauga branza de vaci.

Jeleul de visine: Se spala visinele, se scot samburii si se pune zaharul peste ele. Se lasa deoparte pentru a-si lasa sirop.

Intre timp, se pune gelatina sa se hidrateze, conform instructiunilor de pe plic. Visinele se pun la foc mic, timp de 5 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se toarna gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se topesc granulele de gelatina. Se lasa la racit pana incepe usor sa se intareasca.

Pe un platou, se asaza blatul cu cocos. Se pune inelul detasabil in jurul blatului. Se toarna jeleul de visine usor intarit (pentru a nu curge). Se da la rece pentru 15 minute apoi se pune peste jeleu crema de vanilie.

Se prepara un suc din care preferati. Eu am facut din sirop de capsuni. Se insiropeaza piscoturile si se asaza peste crema de vanilie. Se da tortul la rece. 

Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu 2 lg zahar vanilat. Cand incepe sa se intareasca, se mai mixeaza putin, apoi se da la frigider pentru jumatate de ora.

Se scoate tortul din frigider, se indeparteaza inelul detasabil si se fac moatze de frisca deasupra piscoturilor, apoi se orneaza cu fructe: zmeura, coacaze negre si cirese.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda

Postat de oanapl

Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda

Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se...

Citeste continuarea

Desert tort cu piersici si ciocolata

Postat de diaconta

Desert tort cu  piersici si ciocolata

Am pregatit mai întâi mousse-ul de piersici . De fapt l-am pregatit cu o zi înainte ca sa se întareasca sufficient. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2017, 20:22
Foarte bun!
la 02.07.2017, 20:31
bun bun
la 02.07.2017, 21:17
Ce ne mai rasfeti tu pe noi!
la 02.07.2017, 21:41
Foarte bun!
la 02.07.2017, 21:55
Ce bunătăți aduci la ceas de seară!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking