Desert tort cu crema de cacao si nuci

Postat de RODIMUR in Torturi
28 Iun 2018 | 4330 vizualizari
Desert tort cu crema de cacao si nuci

Pentru acest sfârșit de săptămână am făcut un tort simplu, cu cremă de cacao și nuci, cu mult unt și cu esențe plăcute. Ne-am bucurat să simțim din nou gustul de odinioară, când făceam mai des astfel de torturi.  Pentru acest tort am făcut un blat simplu și pufos, într-o tavă cu diametrul de 22 cm.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri de făină
  • coaja răzuită de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • Pentru cremă:
  • 4 linguri de cacao
  • 200 grame de zahăr tos
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 1 plic de vanilie
  • 4 ouă
  • 6 linguri de lapte dulce fiert
  • 300 grame de unt
  • 150 grame de nucă măcinată
  • 1 lingură de esență de migdale (rom)
  • Pentru sirop:
  • 100 grame de zahăr tos
  • 100 ml apă
  • 1 lingură de esență de rom
  • Pentru decor:
  • 100 grame de nuci prăjite și sfărâmate

Mod de preparare

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare și, când cresc în volum, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă făina, amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziția în tava unsă cu unt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până ce blatul crește și se rumenește.

După ce s-a rumenit, blatul se lasă să se răcească în cuptorul oprit.

Pentru cremă, se amestecă bine zahărul, amidonul, vanilia și cacaua. Se încorporează ouăle întregi, având grijă să nu se formeze cocoloașe, după care se adaugă și laptele. Compoziția se dă la bain-marie, la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă.

Se ia crăticioara cu cremă de pe foc și se mai amestecă din când în când, ca să nu se formeze crustă deasupra. Când compoziția s-a răcorit, se adaugă nuca măcinată, esența de migdale (rom) și la urmă se încorporează untul, mixând bine ingredientele, pentru omogenizare. 

Se dă crema la frigider pentru cel puțin o oră, ca să se întărească.

Între timp se prepară un sirop din 100 grame de zahăr și 100 ml de apă, iar când se răcește, se adaugă esența de rom.

Se taie blatul în două și se însiropează partea de la baza tortului. Se unge blatul însiropat cu o jumătate din cremă și se acoperă cu cealaltă parte de blat, însiropată pe suprafața care se suprapune peste cremă.

Cu restul de cremă se acoperă tortul uniform și se ornează cu nucă prăjită și sfărâmată. Se dă tortul la frigider pentru câteva ore, după care poate fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

Postat de katty

Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

Pregatim blatul 1. Punem ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Impartim amestecul in 2 forme identice de 26 cm tapetate cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2018, 12:08
E tortul meu preferat! Simplu și mereu bun!
la 29.06.2018, 12:11
Foarte buna combinatia!
la 29.06.2018, 12:15
Foarte bun cu nuci iar blatul pare foarte pufos!
la 29.06.2018, 12:43
Bun desert!
la 29.06.2018, 12:52

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking