Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare și, când cresc în volum, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă făina, amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziția în tava unsă cu unt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până ce blatul crește și se rumenește.
După ce s-a rumenit, blatul se lasă să se răcească în cuptorul oprit.
Pentru cremă, se amestecă bine zahărul, amidonul, vanilia și cacaua. Se încorporează ouăle întregi, având grijă să nu se formeze cocoloașe, după care se adaugă și laptele. Compoziția se dă la bain-marie, la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă.
Se ia crăticioara cu cremă de pe foc și se mai amestecă din când în când, ca să nu se formeze crustă deasupra. Când compoziția s-a răcorit, se adaugă nuca măcinată, esența de migdale (rom) și la urmă se încorporează untul, mixând bine ingredientele, pentru omogenizare.
Se dă crema la frigider pentru cel puțin o oră, ca să se întărească.
Între timp se prepară un sirop din 100 grame de zahăr și 100 ml de apă, iar când se răcește, se adaugă esența de rom.
Se taie blatul în două și se însiropează partea de la baza tortului. Se unge blatul însiropat cu o jumătate din cremă și se acoperă cu cealaltă parte de blat, însiropată pe suprafața care se suprapune peste cremă.
Cu restul de cremă se acoperă tortul uniform și se ornează cu nucă prăjită și sfărâmată. Se dă tortul la frigider pentru câteva ore, după care poate fi servit.