Desert tort cu crema de cafea si ciocolata

Postat de sufletista in Torturi
19 Apr 2020 | 2611 vizualizari
Desert tort cu crema de cafea si ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 14 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 150 g faina
  • 40 ml Amaretto
  • Crema de ciocolata
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana de tara
  • 400 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca linchida
  • esenta de rom
  • Crema de cafea
  • 200 ml frisca
  • 300 ml smantana de tara
  • 200 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 3 plicuri ness
  • Decor
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,Amaretto si apa,mixam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao,amestecam cu o paleta pana ce ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 4 felii.

Crema de ciocolata-intr-un vas adaugam smantana impreuna cu ciocolata rupta bucati si punem pe foc amestecand continuu,pana ce se topeste.

Adaugam galbenusurile,zaharul,amestecam si mai lasam pe foc cca 1 min,avem grija sa nu fiarba.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam mascarponele,mixam pana ce se omogenizeaza si dam crema la rece cateva ore(preferat peste noapte).

Mixam crema de ciocolata,adaugam frisca mixata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Crema de cafea-mixam smantana cu frisca pana ce devine o crema pufoasa,adaugam mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza.

Plicurile de ness le amestecam cu esenta de vanilie si putina apa cat sa se dizolve.

Adaugam peste crema si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam adaugam 1/2 crema de ciocolata-a 2 foaie de blat-insiropam-1/2 crema de cafea-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 4 foaie de blat-insiropam si imbracam tortul cu crema de cafea ramasa.

Dam la rece 3 min dupa care decoram tortul cu ciocolata neagra topita impreuna cu 2 linguri frisca.(avem grija sa nu fiarba)

Topim ciocolata alba pe baie de abur(eu am preferat sa o topesc in ambalajul ei)am taiat un orificiu mic,desenam cercuri peste galzura de ciocolata,

Cu ajutorul unei scobitoare tragem linii incepand din mijlocul tortului.

Dam la rece 2-3 ore inainte sa il servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2020, 22:27
Miam! 😍
la 19.04.2020, 22:28
la 19.04.2020, 22:43
delicios!
la 19.04.2020, 22:48
la 19.04.2020, 23:03
Ce fain arată...!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking