Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Torturi
22 Feb 2018 | 5057 vizualizari
Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata

Reteta cu dragoste! Combinatia de capsuni cu ciocolata mi se pare una din cele mai reusite si cele mai delicioase. Multa lume iubeste aceasta combinatie si cum am avut mana libera la pregatirea acestui tort, stiind ca persoana pentru care il fac nu este pretentioasa si iubeste mult dulciurile, am considerat ca este perfect si se pare ca nu m-am inselat.

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri iaurt
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita plina praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de capsuni:
    • 400 gr capsuni (am folosit congelate)
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri pline cu amidon
    • 250 gr mascarpone
    Pentru crema de ciocolata:
    • 300 gr ciocolata cu 50% cacao
    • 350 ml frisca lichida
    • 3 linguri lichior de portocale
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    Pentru decor:
    • rulouri cu crema de vanilie
    • decoratiuni inimioare

Mod de preparare

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul, apoi puneti uleiul si iaurtul. Adaugati faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Cand sunt bine batute, le incorporati in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 20 cm. Turnati compozitia de blat, o nivelati si o introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca este gata blatul, inchideti cuptorul, lasati usa intredeschisa pentru 10 minute, abia apoi scoateti blatul din cuptor. Cand este rece, il taiati in 3 foi. Eu am copt separat cele 3 foi de blat, pentru ca mi se pare mai simplu.

Crema de ciocolata: Intr-un bol de inox puneti ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Asezati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Cand este gata, puneti crema la frigider 3-4 ore.

Crema de capsuni: Capsunile decongelate le faceti piure in blender. Rasturanti piureul intr-o cratita, adaugati zaharul. Transferati totul pe foc, amestecati pana zaharul este complet dizolvat si crema incepe sa dea in clocot. Amestecati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il puneti peste capsuni, amestecati repede si continuu pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, trageti cratita de pe foc, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Cand este rece, adaugati mascarponele si le mixati pana sunt incorporate. Scoateti crema de ciocolata de la frigider, o mixati pana devine spumoasa. Luati o treime din crema de ciocolata intr-un vas, puneti lichiorul de ciocolata peste, coaja rasa de portocala si amestecati. Restul o pastrati la rece.

Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau. Puneti jumatate din crema de capsuni, o nivelati, iar foaie de blat, crema de ciocolata cu portocala, iar foaie de blat si restul de crema de capsuni. Dati tortul la rece 3-4 ore. Cu jumate de ora inainte de ornati tortul, scoateti crema de ciocolata de la rece. Scoateti tortul dupa ce a stat la rece, indepartati inelul. Ungeti marginea cu un strat subtire de crema de ciocolata, asezati rulourile unul langa altul, apoi le legati cu o panglica decorativa. Restul de crema de ciocolata, o puneti intr-un pos, ornati deasupra, dupa plac, iar mijlocul il lasati gol, pentru a presara cateva decoratiuni inimioare. Dati tortul la rece inca 1-2 ore, apoi puteti servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2018, 19:42
Ce bine arata !
la 22.02.2018, 19:45
Minunat! bd
la 22.02.2018, 19:48
superb
la 22.02.2018, 19:51
la 22.02.2018, 19:52
Yamm ce combinatie!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking