Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

Postat de Oana in Torturi
27 Iul 2017 | 6791 vizualizari
Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

Absolut minunat acest tort! 

Ingrediente

Blat:

  • 10 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare

Crema:

  • 400 gr smantana pentru frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • 300 gr capsuni congelate
  • 100 gr afine congelate
  • 10 gr gelatina

Mirror glaze:

  • 100 ml lapte condesat indulcit
  • 100 ml apa
  • 175 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 25 g cacao neagra
  • 10 gr gelatina
  • 50 ml apa rece

Mod de preparare

Blat: Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul se topeste. Adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele.

Amesteca faina cu praful de copt si pune-o putin cate putin peste crema de galbenusuri, mixand la viteza mica.Adauga vanilia si coaja rasa de portocala.

Mixeaza albusurile cu un praf de sare si restul de zahar pana obtii o bezea. Adauga apoi putin cate putin in compozitia de galbenusuri si amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza bine.

Tapeteaza o tava de tort de 24 cm cu hartie de copt si o tava de aragaz, tot cu hartie de copt.

Toarna aluat in tava de tort cam de 1,5 cm inaltime, niveleaza usor, si restul pune-l in tava de aragaz, obtinand astfel si un blat dreptunghiular, tot de 1,5 cm inaltime, ca cel pentru rulada.

Incalzeste cuptorul la 180 de grade si coace blaturile 15-20 de minute, pana se rumenesc usor. Poti face testul cu scobitoarea sa vezi daca sunt gata.

Scoate tavile si lasa blaturile la racit. Umezeste un prosop curat si pune-l peste blatul din tava de aragaz.

Crema: Hidrateaza gelatina in 100 ml de apa rece si las-o pana pregatesti crema.

Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra. Mixeaza separat smantana pentru frisca pana se intareste. Amesteca cele doua compozitii si pune vanilia.

Separat, mixeaza intr-un blender capsunile si afinele congelate, pana obtii un piure fin si destul de gros.

Imparte crema in doua castroane si in unul din ele amesteca piureul de fructe. Topeste gelatina la bain-marie sau in cuptorul cu microunde pana devine lichida (cateva secunde).

Toarna apoi gelatina lichida in mod egal in cele doua castroane cu crema. Lasa cremele la frigider jumatate de ora, pana se racesc blaturile.

Asamblare: Indeparteaza hartia de copt de pe blatul rotund si pune-l inapoi in tava cu pereti detasabili. Pune un strat de crema alba peste blat, cam de 1 cm grosime.

Taie blatul dreptungiular in fasii lungi de 3-4 cm latime, in functie de cat de inalta este tava rotunda de tort, in care vom si monta tortul, lasand insa cam 1 cm pana sus.

Pune crema roz pe fasiile de blat, cam de 0.5 cm si pune-le apoi circular peste blatul din tava rotunda. Vei obtine un fel de spirala in interior, cu crema roz intre straturile de blat.

Lasa la mijloc un spatiu pe care umple-l cu crema de capsuni. Daca vrei, poti umple toata suprafata tortului cu fasii de spirala si crema, cum iti place mai mult.

Deasupra tortului pune crema alba si niveleaza bine. Pune tortul la frigider cateva ore, sa se intareasca bine crema, apoi pune-l 15-20 de minute in congelator, timp in care pregatesti glazura.

Mirror glaze: Pune gelatina la hidratat in apa rece. Amesteca intr-o craticioara apa, laptele condesat, zaharul si cacaua si pune-le pe foc pana incep sa fiarba. Ia craticioara de pe foc si adauga gelatina hidratata, amestecand usor pana se topeste.

Pune in craticioara ciocolata taiata marunt si las-o 5 minute, apoi amesteca bine pana se omogenizeaza. Verifica glazura cu un termometru de bucatarie, iar cand ajunge la 32-35 de grade e momentul sa o torni peste tort.

Scoate tortul din congelator si indeparteaza inelul. Imbraca o tava cu hartie de copt, pune o cutie de conserva in mijloc si deasupra tortul.

Toarna usor glazula incepand din mijloc catre margini, pana se imbraca bine tortul. Lasa-l sa se scurga si apoi muta-l in frigider cateva ore. Decoreaza-l apoi dupa plac si savureaza-l cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Preparare blat Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si zmeura

Postat de ela

Tort cu ciocolata si zmeura

Preincalziti cuptorul cat faceti blatul.Va iesi un blat mai tare care sa poata sustine straturile de crema.Imi pare rau ca nu am insiropat blatul cu zeama scursa de la zmeura,iesea mai aromat si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.07.2017, 16:15
SUPERB ARATA
la 27.07.2017, 16:33
Nu-i asa ca l-ai facut pentru aniversarea mea? minunat
la 27.07.2017, 16:50
Eu vin cu Claudia!
la 27.07.2017, 17:02
la 27.07.2017, 17:28
Wow,ce bunatate!😛

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking