Desert tort cu crema de castane si ciocolata

Postat de mirela0911 in Torturi
16 Feb 2018 | 5074 vizualizari
Desert tort cu crema de castane si ciocolata

Este un tort pe care l-am facut cu dragoste pentru fiul meu care a implinit frumoasa varsta de 13 ani. La multi ani sanatosi!  "Reteta cu dragoste"

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 4 lg ulei
  • 10 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 200 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 250 g mascarpone
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • cateva afine congelate

Crema de castane:

  • 250 g piure de castane
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • cateva visine (de la borcan, scurse)

Pt insiropat si ornat:

  • 3 lg zahar
  • 400 ml apa
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina, praful de copt si cacaoa data prin sita se amesteca la un loc, apoi se incorporeaza in albusuri in trei reprize, amestecand usor pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar, de preferat peste noapte, pentru a se taia mai bine. Se taie in 3 parti.

Crema de ciocolata: ciocolata se rupe in bucati si se pune impreuna cu frisca lichida la foc mic pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa apoi la rece cel putin o ora. Se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga mascarponele si zaharul pudra vanilat. Se omogenizeaza bine.

Crema de castane: piureul de castane se lasa la dezghetat la temperatura camerei, dupa care se mixeaza impreuna cu frisca lichida si zaharul pudra vanilat.

Siropul: se caramelizeaza zaharul apoi se stinge cu apa. Se lasa la racit. 

Smantana pentru frisca si frisca lichida se mixeaza impreuna cu 2 lg zahar pudra vanilat. 

Asamblare tort: pe un platou se asaza primul blat, se insiropeaza apoi se unge cu crema de ciocolata (pastram din ea si pt decor). Deasupra se asaza afinele. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de castane (se pastreaza si pentru ornat). Deasupra se asaza visinele fara samburi, scurse. Se pune al treilea blat insiropat apoi se unge cu cremele pastrate. Se orneaza cu moatze de frisca si bombonele colorate.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de castane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, lucioasa. Se adauga apa rece si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Desert tort Cizmulitele lui Mos Nicolae

Postat de ancutsa

Desert tort Cizmulitele lui Mos Nicolae

  Blaturile: Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, praful de copt, apa fierbinte, coaja de mandarine, nucile și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2018, 09:09
Io n-am decat castane nebune, deci nu stiu cum este cu din astea zdravene la cap....
la 16.02.2018, 09:10
La multi ani, copil frumos !
la 16.02.2018, 09:25
Fain tort! La mulți ani!
la 16.02.2018, 09:58
Cleme, deci trebuie sa iti fac cunostinta cu una zdravana! Multumesc!
la 16.02.2018, 09:58
Multumesc, Rodica!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking