Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe

Postat de mirela0911 in Torturi
8 Noi 2020 | 17339 vizualizari
Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe

M-am cadorisit cu un tort fix pe gustul meu. Crema de ciooclata amaruie imbinata cu cirese mari, carnoase (din compot) si o crema cu mascarpone combinata cu zmeura dulce si parfumata .... un deliciu! Va las cate o felie de tort sa o savurati dimineata la cafea!  

Ingrediente

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 3 lg ulei
  • 12 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 lg faina alba
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt

Crema de ciocolata amaruie:

  • 250 g ciocolata amaruie 54.5% Callebaut
  • 300 g frisca lichida
  • 1 crenguta mica de menta proaspata
  • 200 g mascarpone
  • cirese fara samburi din compot

Crema cu mascarpone:

  • 300 g mascarpone
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 150 g frisca lichida
  • zmeura (congelata)

Pentru ornat:

  • 150 g ciocolata amaruie 54.5% Callebaut
  • 50 ml frisca lichida
  • frisca batuta pentru moatze
  • fructe congelate

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul, inclusiv zaharul vanilat, pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu miscari usoare. 

Separat se pun intr-un bol faina alba, cacaua si praful de copt. Se amesteca bine apoi se cerne peste spuma in 2 transe. Se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in 3 blaturi egale.

Crema de ciocolata amaruie: Intr-o cratita se pune ciocolata si frisca lichida pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca suficient de bine astfel incat sa se topeasca toata ciocolata, amestecand energic. Se ia de pe foc, se adauga crenguta de menta, se amesteca si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine, se adauga jumatate din cantitatea de mascarpone si se mixeaza usor si nu foarte mult timp. Se pune si restul de mascarpone si se mai mixeaza putin pana se incorporeaza. Daca iese prea tare crema, se adauga 1-2 lg de lapte dulce si se amesteca cu mixerul pentru 5 secunde.

Cireselor din compot se scot samburii si se lasa sa se scurga intr-o sita. Ci zeama din compot se insiropeaza blaturile.

Crema cu mascarpone: Mascarponele se mixeaza cu frisca lichida si cele 2 lg de zahar pudra. Se adauga si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza bine cu zeama de compot si se pune crema de ciocolata. Se niveleaza apoi se asaza din loc in loc ciresele, apasandu-le usor sa intre in crema. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de mascarpone. Se asaza deasupra zmeura (congelata am avut) si se apasa usor sa intre in crema. Deasupra se pune ultimul blat insiropat. Se da la rece pentru cateva ore inainte de a fi ornat.

Se orneaza cu frisca batuta iar deasupra se toarna ciocolata topita. Se fac moatze deasupra, se asaza fructele dupa imaginatie si se da la frigider pana in mimentul servirii. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si usot incalzit la flacara focului.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata, crema cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si visine

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si visine

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2020, 23:41
la 08.11.2020, 23:45
Vai! Ce bunătate posteza Mireluta in miez de noapte!
la 09.11.2020, 00:02
Eu nu comentez . Nu refuz . Ma sacrific si gust )
la 09.11.2020, 05:13
Un tort tare bun...!
la 09.11.2020, 09:33
Delicios!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking