Desert tort cu crema de ciocolata si portocale

Postat de mirela0911 in Torturi
27 Ian 2019 | 4848 vizualizari
Desert tort cu crema de ciocolata si portocale

Acesta a fost un tort aniversar si care s-a dovedit a fi pe gustul multora, mai ales ca e e delicioasa combinatia de ciocolata cu portocale.

Ingrediente

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 240 g zahar
  • 16 lg faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa rece

Pt. crema:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 pic esenta de portocale
  • 350 ml frisca lichida
  • 3 portocale
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 2 lg frisca lichida

Pt. insiropat:

  • 400 ml apa
  • 3 lg zahar
  • coaja rasa de portocala

Pt. decor:

  • frisca
  • portocale
  • clementine
  • seminte de rodie

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare si densa. Se adauga apa si se mai mixeaza putin.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca usor.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in spuma in mai multe reprize. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca blatul apoi se taie in doua.

Se prepara un sirop din apa, zahar si coaja de portocala. 

Crema: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta in bucati impreuna cu cei 150 ml frisca lichida si se incalzeste pana se topeste toata ciocolata. Se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit cel putin o ora. 

Dupa ce s-a racit se adauga esenta de portocale si se mixeaza pana devine usor pufoasa. 

Cei 350 ml frisca lichida se mixeaza pana se intareste. Se amesteca apoi cu crema de ciocolata, amestecand usor cu o spatula pentru a obtine o crema pufoasa, aerata. Din aceasta crema se pastreaza si pentru ornat.

Portocalele se curata de coaja, se desfac in felii si se indeparteaza si pielita de pe acestea si se taie in bucatele mai mici.

Ciocolata se topeste impreuna cu cele 2 lg de frisca, se omogenizeaza bine apoi se lasa sa se racoreasca.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat si se insiropeaza. Se unge cu crema de ciocolata iar deasupra se asaza bucatile de portocale. Se presara apoi ciocolata topita. Se pune deasupra cel de-al doilea blat insiropat.

Se unge tot tortul cu crema de ciocolata pastrata apoi se orneaza cu frisca batuta si cu fructe, dupa imaginatie. Pentru ca a fost un tort aniversar, am lasat loc si pentru a scrie mesaj sarbatoritilor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2019, 19:18
la 27.01.2019, 19:24
Combinatie super, aspect pe masura!
la 27.01.2019, 19:32
Foarte bun!
la 27.01.2019, 19:33
Și mie îmi place combinația de ciocolată cu portocale! La mulți ani sărbătoritului!
la 27.01.2019, 19:41
Tort din asta ne aduci ?

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking