Desert tort cu crema de ciocolata si rom

Postat de mirela0911 in Torturi
8 Noi 2019 | 4965 vizualizari
Desert tort cu crema de ciocolata si rom

Este un tort senzational de bun! De ce? Pentru ca e cu ciocolata .... :P iar iubitorii de ciocolata stiu despre ce vorbesc.

Ingrediente

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 2 lg apa rece
  • 2 lg ulei
  • 100 g alune macinate
  • 50 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 pachet mic de piscoturi

Crema de ciocolata cu rom:

  • 75 g faina
  • 1 plic budinca cacao + rom
  • 150 g zahar
  • 1 litru de lapte
  • esenta de rom dupa gust
  • 100 g unt

Pt. glazura si ornat:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 80 ml frisca lichida
  • alune tocate
  • bombonele
  • ciocolatele

Pt.insiropat:

  • apa, zahar, esenta de rom

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se incorporeaza in spuma. Alunele macinate se amesteca cu praful de copt si faina apoi se incorporeaza in spuma in doua reprize. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade  pentru 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Crema: Intr-o craticioara se pune faina, praful de budinca, zaharul si se toarna lapte putin cate putin si se amesteca bine. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca acoperind crema cu folie alimentara pentru a nu face scoarta.

Se prepara siropul din apa, zahar si esenta de rom sau orice alta aroma doriti.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat, se insiropeaza si se unge cu o parte din crema. (Pastram din crema si pentru ornat). Peste crema se asaza piscoturile insiropate apoi din nou crema. Deasupra se pune al doilea blat si se insiropeaza. Cu restul de crema se unge tortul.

Intr-o craticioara se topeste ciocolata amaruie in cei 80 ml frisca lichida. Se lasa usor sa se racoreasca apoi se toarna peste tort, lasand usor sa curga pe margini.

Deasupra se presara alune tocate, bucatele de ciocolata, bombonele... dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si caise

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si caise

Pentru blatul vanilat:          Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2019, 23:23
Frumos
la 09.11.2019, 00:10
Tortul aniversar... La mulți ani, Mirela!
la 09.11.2019, 07:11
Ce bun trebuie sa fie !
la 09.11.2019, 08:54
delicios! La multi ani fericiti!
la 09.11.2019, 09:21

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking