Desert tort cu crema de clementine si cappucino

Postat de rocsi_1612 in Torturi
4 Ian 2019 | 2068 vizualizari
Desert tort cu crema de clementine si cappucino

"Reteta romaneasca" Luna decembrie a fost luna in care am facut cele mai multe torturi. Cam toate au fost daruite, doar cel de Revelion l-am pregatit pentru noi. Unul din ele a fost aceasta, care mi-a placut tare mult cum mi-a iesit. A fost o combinatie de blaturi cu ciocolata, o crema de clementine si o crema de cappucino cu aroma de amaretto. Cand nu stiti ce tort sa mai pregatiti, poate il incercati pe acesta

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 70 gr ciocolata neagra
    • 50 gr unt
    • 1 lingura cacao
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 2 lingurite rom
    • un praf de sare
    Pentru crema de clementine:
    • 200 ml suc proaspat de clementine
    • 3 linguri zahar
    • 1 ou
    • 1 lingura plina amidon
    • 300 gr mascarpone
    • 1 lingurita vanilie
    • 2 lingurite esenta de portocale
    Crema de cappucino:
    • 200 gr mascarpone
    • 250 ml frisca lichida
    • 3 linguri nutella
    • 1 plic cappucino
    • 1 lingura condiment amaretto (eu am gasit in Lidl, de la Deluxe)
    In plus:
    • 200 gr smantana de tara
    • 150 ml frisca lichida
    • 2 linguri zahar pudra
    • decoratiuni din pasta de zahar
    • fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Incorporati amestecul de ciocolata cu unt. Adaugati esenta de rom, cacaoa si la final faina cernuta. Albusurile le bateti cu un praf de sare, pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 23 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Il introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru circa 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca, apoi il taiati in 3 foi.

Crema de clementine: Intr-o cratita amestecati oul cu zaharul, cu un tel. Adaugati amidonul, sucul de clementine si amestecati pana amidonul este complet dizolvat. Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic, invartiti continuu cu telul, pana crema se ingroasa ca o budinca. O dati deoparte cand este gata, o acoperiti cu folie si o dati la rece. Crema de clementine rece, o amestecati cu mascarponele rece, vanilia, esenta de portocale si le mixati bine. O sa obtineti o crema spumoasa.

Crema de cappucino: Mascarponele il mixati cu nutella, cappucino si condimentul amaretto. Frisca lichida rece, o mixati separat pana devine spuma, apoi o adaugati in crema de mai sus si amestecati totul cu o paleta. Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau. Daca doriti puteti insiropa blaturile, desi nu prea este nevoie. Turnati crema de clementine, o nivelati, puneti alta foaie de blat, crema de cappucino, o nivelati, apoi ultima foaie de blat. Acoperiti tortul, il dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul pudra, le mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul detasabil. Imbracati tortul in frisca, faceti si cateva floricele cu un pos. Din pasta de zahar, eu am ales sa fac o funda si cateva floricele verzi de iarna. Deasupra presarati fulgi de ciocolata rece. Il mai dati la rece circa o ora, apoi poate fi taiat si servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de clementine si cappucino" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Postat de Veronica22

Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

Blat: Mierea se amesteca cu cacaua, margarina moale, zaharul pudra vanilat. Transferam intr-un vas mai mare, adaugam zaharul, vinul si galbenusurile si se amesteca bine toata compozitia....

Citeste continuarea

Tort cu mousse de capsune

Postat de rhapsody

Tort cu mousse de capsune

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 50 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2019, 19:06
superb
la 04.01.2019, 19:08
Interesanta combinatie de arome!
la 04.01.2019, 19:27
la 04.01.2019, 19:30
la 04.01.2019, 19:33
Ce frumos este tortulețul tău...!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking