Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc

Postat de sufletista in Torturi
15 Apr 2018 | 5299 vizualizari
Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc

Bunatati de Paste

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema de coacaze
  • 500 g mascarpone
  • 300 g frisca
  • 200 g coacaze
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 3 linguri dulceata de soc
  • Decor
  • 50 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri sirop coacaze

Mod de preparare

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi uleiul si apa si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao, cernem peste amestecul de ou si cu o paleta amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema: Coacazele cu zaharul si apa le punem pe foc si amestecam cu lingura ocazional pana ce se topeste zaharul si se ingroasa compozitia, apoi strecurtam si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca cu mascarponele pana ce isi dubleaza volumul, apoi impartim crema in 3 boluri: in primul bol adaugam dulceata de soc si sirop de coacaze dupa preferinta (cam 10 linguri). In alt doilea bol adaugam mai putin sirop (6 linguri), iar in al treilea bol si mai putin sirop (am pus 3 linguri).

Facem in asa fel sa iasa 3 creme cu culori diferite.

Pe un platou asezam blatul si il insiropam (am diluat putin sirop cu apa), adaugam prima crema, dam la rece 10 minute, scoatem tortul de la rece si adaugam a doua crema. Dam din nou la rece 10 minute, repetam la fel si cu ultima crema numai ca lasam 30 minute sau cateva ore daca ne permite timpul, inainte sa decoram cu ciocolata topita impreuna cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat

Postat de merisor67

Tort de mere  umplute cu gem, nuca  si rahat

Pregatim merele: le decojim si le scoatem cu grija interiorul astfel incat sa nu le spargem. Asezam intr-o forma rotunda, hartie de copt. Eu am folosit o cratita cu diametrul de  26...

Citeste continuarea

Tort cu crema ricotta

Postat de doralinda72

Tort cu crema ricotta

Punem intr-un bol biscuitii macinati, adaugam migdalele, untul si amestecam bine, apoi punem compozitia intr-o tava cu diametrul 24cm si indreptam bine cu o lingura, sa fie uniform. Punem la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2018, 21:47
wow ce bine suna
la 15.04.2018, 21:48
la 15.04.2018, 22:01
la 15.04.2018, 22:01
Interesanta combinatie, frumos tort!
la 15.04.2018, 22:17

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking