Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise

Postat de oanapl in Torturi
30 Mar 2017 | 7994 vizualizari
Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise

Ingrediente

  •  blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  •  crema:
  • 1 borcan gem de caise
  • 1 borcan compot de caise
  • 300 g frisca lichida
  • 400 g iaurt cu gust de caise
  • zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina
  •  jeleu:
  • 300 ml compot de caise
  • 1 plic de gelatina
  • ornat:
  • 200 g frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si in final, galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn. Ungi cu un strop de ulei si tapetezi cu faina, o forma cu margine detasabila, torni aluatul si dai la copt cca. 25-30 de minute. Blatul copt il lasi sa se raceasca, apoi il tai in 2 discuri, egale ca grosime.

Hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza.

Scoti samburii caiselor, le cureti de pielita, apoi le mixezi. 
Pentru crema, amesteci iaurtul cu caisele mixate si gelatina, iar in final adaugi frisca batuta. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

Asezi inelul pentru tort pe un platou. Asezi primul disc din blat (in interiorul inelului), insiropezi cu compot de caise, ungi cu gem de caise, torni jumatate din crema de iaurt, apoi asezi al doilea blat insiropat, presand usor cu mana. Torni restul de crema si introduci platoul la frigider pentru o ora sa se intareasca crema.
Pentru jeleu, hidratezi gelatina in 100 ml compot, pentru 10 minute si procedezi ca in descrierea de mai sus. Dupa ce s-a racit putin, adaugi peste compotul ramas, amesteci usor si apoi torni usor peste crema de iaurt. Introduci tortul in frigider, pentru o ora.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.

 Decorezi marginile tortului cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se dizolva si se obtine o spuma densa,...

Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura

Postat de ralu_ca

Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura

Intr-un bol am pus branza mascarpone si zaharul pudra si am mixat pana obtinem un amestec omogen. In alt vas batem frisca pana se intareste, apoi le amestecam pana se obtine crema. Piscoturile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2017, 13:05
Delicios!
la 30.03.2017, 13:10
O felie vreau și eu!
la 30.03.2017, 13:36
la 30.03.2017, 13:44
la 30.03.2017, 14:01
faina!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking