Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise

Postat de oanapl in Torturi
30 Mar 2017 | 7952 vizualizari
Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise

Ingrediente

  •  blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  •  crema:
  • 1 borcan gem de caise
  • 1 borcan compot de caise
  • 300 g frisca lichida
  • 400 g iaurt cu gust de caise
  • zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina
  •  jeleu:
  • 300 ml compot de caise
  • 1 plic de gelatina
  • ornat:
  • 200 g frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si in final, galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn. Ungi cu un strop de ulei si tapetezi cu faina, o forma cu margine detasabila, torni aluatul si dai la copt cca. 25-30 de minute. Blatul copt il lasi sa se raceasca, apoi il tai in 2 discuri, egale ca grosime.

Hidratezi gelatina in 100 ml compot pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza.

Scoti samburii caiselor, le cureti de pielita, apoi le mixezi. 
Pentru crema, amesteci iaurtul cu caisele mixate si gelatina, iar in final adaugi frisca batuta. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

Asezi inelul pentru tort pe un platou. Asezi primul disc din blat (in interiorul inelului), insiropezi cu compot de caise, ungi cu gem de caise, torni jumatate din crema de iaurt, apoi asezi al doilea blat insiropat, presand usor cu mana. Torni restul de crema si introduci platoul la frigider pentru o ora sa se intareasca crema.
Pentru jeleu, hidratezi gelatina in 100 ml compot, pentru 10 minute si procedezi ca in descrierea de mai sus. Dupa ce s-a racit putin, adaugi peste compotul ramas, amesteci usor si apoi torni usor peste crema de iaurt. Introduci tortul in frigider, pentru o ora.

Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.

 Decorezi marginile tortului cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Postat de rhapsody

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 70 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare....

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2017, 13:05
Delicios!
la 30.03.2017, 13:10
O felie vreau și eu!
la 30.03.2017, 13:36
la 30.03.2017, 13:44
la 30.03.2017, 14:01
faina!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking