Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

Postat de sufletista in Torturi
24 Iun 2018 | 4442 vizualizari
Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

Ingrediente

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zeama e la 1/2 lime
  • Crema
  • 400 g lapte condensat
  • 230 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • coaja de lime
  • 300 ml frisca
  • 50 g nuca de cocos
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 g smantana de tara
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam esenta si zeama de lime. Omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca 2 min in tava, dupa care il scoatem si il lasam sa se raceasca foarte bine.

Cand este rece, il taiem in 3 felii egale.

Intre timp pregatim crema-intr-un ceaun adaugam laptele condensat, laptele si punem pe foc.

Intr-un bol batem galbenusurile, faina si putin lapte, peste laptele care da in clocot, amestecand continuu cu telul, lasam pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, la final adaugam coaja de lime si esenta de vanilie.

Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca si adaugam treptat in crema racita, nuca de cocos si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam (eu am folosit compot de ananas)- crema- blat- crema- blat.

Dam la rece 1 ora.

Mixam 150 ml frisca impreuna cu smantana si imbracam tortul. Dam la rece 30 min.

Topim ciocolata cu frisca ramasa si turnam deasupra, decoram dupa plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Raffaello

Postat de sufletista

Desert tort Raffaello

Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, incorporam si uleiul in fir...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2018, 17:18
Ce tort frumușel!
la 25.06.2018, 17:42
la 25.06.2018, 18:51
la 25.06.2018, 19:11
frumos si gustos!
la 25.06.2018, 19:20
Delicios!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking