Desert tort cu crema de mango si ananas-Reteta nr 400

Postat de katty in Torturi
27 Oct 2017 | 4623 vizualizari
Desert tort cu crema de mango si ananas-Reteta nr 400

Incet, incet am reusit si eu sa ajung la reteta cu nr 400. Si pentru ca nu vroiam sa fie orice reteta, ci sa sarbatoresc evenimentul, am facut un tort delicios cu ananas si mango.

Ingrediente

  • Blat:
    • 200 gr faina
    • 4 linguri cacao neagra
    • 1 plic praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 200 gr zahar
    • 200 ml lapte batut
    • 2 oua
    • 100 ml ulei
    • 100 ml cafea tare
    Crema:
    • 5 galbenusuri
    • 100 gr zahar
    • un praf de sare
    • 1/2 fruct mango
    • 1 compot de ananas
    • 250 gr mascarpone
    • 200 ml frisca lichida
    • 1 plic gelatina
    • 30 gr ciocolata rasa ptr decor

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate.

Pentru crema, scurgem compotul de ananas. Scoatem pulpa fructului de mango si il taiem cubulete. Adaugam apa cat sa il acopere si il punem la foc. Dam 2-3 clocote, apoi il dam jos si il mixam.

Intr-o cratita cu fund dublu, punem galbenusurile pe care le frecam cu sarea si zaharul. Adaugam 100 ml din zeama de la ananas si punem vasul la foc mic. Amestecam usor pana crema incepe sa se ingroase, o dam jos si amestecam cu piureul de mango.

Intre timp,hidratam gelatina in 2 linguri de zeama de la compotul de ananas. Adaugam 2-3 linguri de crema fierbinte peste gelatina, omogenizam, apoi turnam gelatina in toata crema. Amestecam bine si lasam crema la racit. Amestecam crema racita cu mascarponele si frisca batuta spuma tare.

Punem o parte de blat pe o farfurie, asezam jumatate din crema, fructele de ananas, apoi al doilea blat si restul de crema. Radem deasupra ciocolata si dam tortul la rece pana in momentul servirii (cel putin 1 ora).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mango si ananas-Reteta nr 400" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu fructe si frisca

Postat de camelia75

Tort cu fructe si frisca

Mod de preparare blat de cacao: 1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati apa,esenta de rom,apoi faina cernuta si...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si afine

Pentru blatul vanilat:   Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixaerul si folosim un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2017, 08:50
La ceas aniversar, ne-ai adus un tort minunat! La mulți ani dulci!
la 27.10.2017, 09:07
Felicitari pentru numarul de retete, la cat mai multe!!! Tortul e minunat!
la 27.10.2017, 09:28
Un tort deosebit, la o ocazie deosebită!
la 27.10.2017, 09:49
Felicitari si la cat mai multe retete delicioase !
la 27.10.2017, 10:05
Felicitari pentru numarul de retete , un tort frumos si delicios

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking