Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone

Postat de rocsi_1612 in Torturi
9 Oct 2018 | 5358 vizualizari
Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone

In ultima perioada, cam toate torturile ce le-am pregatit au fost pentru oameni dragi! Asa a fost si acesta, dar am servit si eu din el. Torturile cu crema de fructe mi se par cele mai savuroase, mai minunate si poti manca din ele o felie mare, deoarece cremele eu le fac putin acrisoare, nu obisnuiesc sa pun mult zahar. Sunt sigura ca altii ar prefera sa fie mai dulce, dar fiind cald, cred ca este bine sa le facem usor mai acrisoare, mai ales daca folosim fructe proaspete si aromate.

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 50 gr unt topit
    • 100 ml lapte
    • 8 linguri faina
    • 2 linguri cacao
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de vanilie:
    • 500 ml lapte
    • 5 linguri zahar
    • 5 linguri amidon
    • 150 gr mascarpone
    • 2 lingurite vanilie
    • 4 linguri limoncello
    Crema de mure:
    • 500 gr mure proasptata (congelata)
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri amidon
    • 350 gr mascarpone
    • 1 lingura zahar pudra
    In plus:
    • 350 ml smantana pentru frisca
    • 3 linguri zahar pudra
    • mure
    • bomboane raffaello
    • marshmallow
    • frunze de menta

Mod de preparare

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul bine. Incorporati untul topit, apoi laptele. Faina o amestecati cu cacaoa si praful de copt. Incorporati totul in compozitia de galbenusuri, impreuna cu vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le puneti in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24 cm, turnati blatul si il nivelati. Il introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru circa 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca, il taiati in 3 foi.

Crema de vanilie: Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul si amidonul. Transferati totul pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc, o acoperiti cu folie si o dati la rece.  Crema rece o mixati cu mascarponele, vanilia si limoncello.

Crema de mure: Puneti murea spalata in blender si o faceti piure. Treceti piureul printr-o sita, aruncati semintele. Piureul de mure il puneti intr-o cratita cu zaharul. Transferati cratita pe foc si cand da in clocot, adaugati amidonul dizolvat cu 2-3 linguri de apa rece. Amestecati bine pana se ingroasa. Dati deoparte, lasati sa se raceasca. Mixati mascarponele cu zaharul pudra. Adaugati jeleul de mure, mixati bine.

Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau. Puneti crema de vanilie, o nivelati. Asezati a doua foaie de blat, crema de mure (opriti 2-3 linguri pentru decor) si ultima foaie de blat. Dati tortul la rece 3-4 ore. Mixati smantana rece si cand incepe sa se intareasca, adaugati zaharul pudra. Mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Scoateti tortul de la frigider, indepartati inelul detasabil. Imbracati tortul in frisca. Il ornati cu ajutorul unui pos cu frisca, doar pe jumatate. Din crema oprita cu mure, faceti un model pe margine, apoi trasati dungi cu un pieptan de bucatarie. Il ornati cu mure, raffaello, bucati de marshmallow si frunzulite de menta. Il dati la rece inca 2 ore, apoi este numai bun de servit.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana

Postat de oanapl

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana

Pentru blat, se amestecă cu telul ouăle cu zahărul măcinat până când se omogenizează compoziția. Se adaugă lichidele ( aici e inclusă și esența de vanilie) și un praf de...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2018, 10:54
Arata senzational si sigur e delicios!
la 09.10.2018, 11:03
la 09.10.2018, 11:08
Ce frumos și bun este...!
la 09.10.2018, 11:09
minunat
la 09.10.2018, 11:22
Ce combinatie faina

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking