Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

Postat de mirela0911 in Torturi
20 Mai 2018 | 3060 vizualizari
Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

Pentru ca maine e sarbatoare, am pregatit acest tort pentru Larissa, care este si Elena! :X La multi ani, tuturor sarbatoritilor zilei! 

Ingrediente

Pt. blat:

  • 200 g zahar
  • 270 g faina alba
  • 6 g bicarbonat de sodiu
  • 4 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 120 ml ulei
  • 400 ml lapte

Crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 40 g amidon
  • 500 ml lapte

Jeleu de capsuni:

  • 500 g capsuni
  • 5 lg zahar
  • 200 ml apa
  • 2 lg amidon

Pt. ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 10-12 buc capsuni
  • bombonele ornamentale
  • floricele din napolitana

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol se pun ingredientele uscate si se amesteca bine. Se adauga ouale, uleiul, laptele si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili (forma mea are diametrul de 21 cm) si se toarna compozitia. Aluatul este putin mai fluid decat cel de pandispan. Se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade C si se lasa in jur de 40-45 de minute, pana trece testul scobitorii. Se face testul neaparat. Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca in forma, apoi se scoate pe un gratar. Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se taie in trei parti pe orizontala.

Crema de vanilie: Ouale se amesteca cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul, se amesteca, apoi se toarna laptele fierbinte, se omogenizeaza si se transfera pe foc. Se lasa la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca bine.

 Jeleul de capsuni: Se spala capsunele, se taie in bucati mai mici si se pun intr-o craticioara. Se adauga zaharul, apa si se pune pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se toarna amidonul dizolvant in putina apa. Se lasa sa se ingroase, apoi se ia de pe foc. Se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se pun jumatate din jeleu, se niveleaza pe toata suprafata, apoi se pune jumatate din cantitatea de crema de vanilie. Se pune al doilea blat, restul de jeleu si restul de crema. Deasupra se asaza ultimul blat.

Se asaza inelul in jurul tortului si se da la rece pana a doua zi.

Frisca lichida se mixeaza impreuna cu smantana pentru frisca si zaharul pudra vanilat pana se obtine consistenta dorita. Se scoate tortul de la rece si se se imbraca tortul in frisca.

Deasupra se asaza felii de capsuni, iar pe margine se fac moatze din frisca. Se presara bombonele si floricele din napolitana.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Postat de sufletista

Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2018, 21:31
Minunat si aromat, exact cum imi place! La multi ani pentru fetita ta!
la 20.05.2018, 21:48
Ce nebunie de tort ai facut
La multi ani Elenei tale O pup cu drag
la 20.05.2018, 21:53
La multi ani fetiței superb
la 20.05.2018, 21:54
Mama ce-ti vine sa jelesti de pofta...
la 20.05.2018, 21:58
Foarte bun! La multi ani!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking