Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de fructe de padure - 2018

Postat de mirela0911 in Torturi
31 Dec 2017 | 4756 vizualizari
Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de fructe de padure - 2018

Am pregatit acest tort pentru trecerea dintre ani .... 2017-2018. Va doresc sa aveti un an nou fericit, un an in care sanatatea sa nu va lipseasca si tot ce va doriti sa se implineasca! La multi ani! >:D< :-*

Ingrediente

Pt. blatul 1:

  • 5 oua mari
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • 5 lg nuca macinata
  • 5 lg faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. blatul 2:

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt otet

Pt. crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 4 lg zahar pudra vanilat
  • 2 lg faina alba
  • 300 ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie/2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g mascarpone

Pt. jeleul de fructe de padure:

  • 300-400 g fructe de padure congelate
  • zahar dupa gust
  • 200 ml apa
  • 1 lg plina de amidon alimentar

Pt. ornat:

  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • fructe de padure
  • sticksuri de ciocolata
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lihida

Mod de preparare

Blatul 1: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se amesteca usor. Faina, nuca si praful de copt se amesteca apoi se incorporeaza in spuma. Se omogenizeaza cu miscari usoare si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racit se taie in doua.

Blatul 2: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se continua mixarea pana se obtine o spuma tare. Se adauga otetul si se mai mixeaza putin. In aceeasi tava in care s-a copt primul blat se coace si acesta. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se unge bine cu unt. Se toarna spuma, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 110-120 de grade cu usa intredeschisa usor, timp de 1 ora - o ora si zece minute. Trebuie sa fie crocant blatul si casant. Se lasa sa se raceasca in cuptor apoi se scoate cu grija din tava.

Crema de vanilie: Ouale se amesteca cu zaharul pudra vanilat, se adauga si faina si se omogenizeaza. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se toarna peste crema de oua amestecand continuu. Se pune pe foc mic si se lasa sa se ingroase ca o budinca. La final se adauga si esenta de vanilie. Cand se raceste crema se incorporeaza si mascarpone.

Jeleul de fructe: Intr-o craticioara se pun fructele de padure, se adauga zahar dupa gust si se toarna apa. Se lasa sa fiarba usor si cand incepe sa dea cateva clocote, se toarna amidonul dizolvat in apa. Se amesteca continuu pana se ingroasa usor. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat cu nuca. Se une cu jumatate din jeleul de fructe de padure si se da la rece pentru cca 30 de minute. Se intinde peste jeleu jumatate din crema de vanilie apoi se asaza blatul de bezea. Se unge cu restul de jeleu si se da din nou la frigider pentru 15 minute. Se une apoi cu restul de rema de vanilie si se pune deasupra blatul al doilea cu nuca. Se da la rece pana la ornare.

Smantana pentru frisca si frisca lichida se mixeaza pentru inceput la viteza mica apoi se adauga zaharul pudra vanilat si se mixeaza la viteza mai mare pana se intareste. Se unge tortul cu frisca pe toata suprafata acestuia.

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida, se lasa sa se tempereze usor apoi se toarna peste tort, lasand sa picure si pe laterale. Se orneaza cu moatze defrisca, se adauga fructele, sticksurile de ciocolata .... se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!

LA MULTI ANI! >:d<

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de fructe de padure - 2018" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker

Postat de Dedicut

Tort de zmeura cu ciocolata in Multicooker

Blat : Mai intai pregatim toate ingredientele,  masuram cantitatile si ungem cu unt  cuva aparatului Philips Multicooker. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le...

Citeste continuarea

Tort egiptean

Postat de Ina

Tort egiptean

Blat :  Prajim nucile si le macinam la robot.  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata.  Punem amestecul intr-o forma de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2017, 15:08
Foarte frumos!
la 31.12.2017, 15:48
La multi ani!
la 31.12.2017, 16:26
L-am admirat, poftit, ramane sa primesc cele 4 felii )) La multi ani, Mirelusule!
la 31.12.2017, 16:32
la 31.12.2017, 16:32
Da-mi mie mai repede , doar doua feliute )

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking