Desert tort cu crema Kinder Bueno

Postat de Meea in Torturi
22 Feb 2018 | 13146 vizualizari
Desert tort cu crema Kinder Bueno

La mine miroase a paine coapta prin casa... Hmmm. Cum de? Nu m-a luat cu aiurea sa framant mai mult decat este necesar, dar dupa ziua de 19, am inviat! Visele mele au devenit realitate: am primit masina de framantat aluatul! Ce putea sa-mi faca ziua mai frumoasa, decat micul meu prieten? Nu l-am scutit deloc, l-am pus la treaba din primele minute. Si pana mai scriu eu aici, painea se coace... yummy yummy! Nu va povestesc mai multe pentru ca o sa pastrez detaliile pentru o alta postare.
         Pana atunci va prezint tortul de ziua mea: ca la carte, domn`le! Auriul este deja in fruntea preferintelor mele si chiar daca afara era inca iarna, eu astept primavara! Am ales sa fac un tort cat de cat simplut, inflorat si cu crema de Kinder Bueno. Insiropat doar cat sa te unga pe inima si cu o crema absolut delicioasa, este tot ceea ce ai nevoie intr-o zi speciala.
         Ce trece timpul... nu ne mai jucam "de-a varsta". Anul acesta am planificat foarte multe proiecte si pe plan profesional, dar si pe plan personal si sunt taare emotionata pentru ce va fi. Pacat ca nu poti stii ce zi va fi maine... Oricum, la ce ti-ar ajuta? Probabil  n-ai mai stii sa traiesti prezentul. Indiferent de ce va fi, eu sper si sunt increzatoare si abia astept sa va prezint noile mele planuri. Mai vorbim!
*Oh, apropo! Vrei sa iti arat si o reteta de pasta de zahar facuta in casa?

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 9 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 9 linguri apa
  • sare
  • Ingrediente crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 buc. Kinder Bueno White
  • 250 g Mascarpone
  • Ingrediente sirop:
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 cana de apa
  • Ingrediente decor:
  • pasta de zahar
  • flori

Mod de preparare

 Blat: Putem imparti ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 foi sau putem coace un singur blat pe care il taiem in 3. Eu voi coace blaturile separat. Asadar, mixam 3 albusuri impreuna cu 3 linguri de apa rece si un praf de sare. Adaugam apoi 6 linguri de zahar si continuam mixarea pana cand spuma sta bat. Adaugam galbenusurile si continuam mixarea. Punem 6 linguri de faina si 1 lingurita praf de copt. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam la copt pana cand trece testul cu scobitoarea (dupa 15-20 de minute, intepati blaturi cu o scobitoare, iar atunci cand o scoateti, daca s-a lipit aluatul de ea, il mai lasati la copt, iar daca scobitoarea iese ca noua, blatul este gata!). Repetam aceiasi pasi si pentru urmatoarele doua blaturi.

Crema: topim ciocolata alba impreuna cu 100 ml frisca lichida. ATENTIE SA NU FIARBA! Lasam ciocolata topita la congelator pana s-a intarit (aprox. 1 ora). Dupa ce scoatem ciocolata din congelator, o mixam 2 minute. Adaugam branza mascarpone si continuam mixarea. Punem Kinder Bueno intr-un blender si lasam blenderul sa-si faca treaba. Mixam cei 100 ml de frisca lichida ramasi si apoi amestecam Kinder Bueno facut piure cu branza mascarpone mixata si cu frisca batuta.

Sirop: Punem 2 linguri de zahar la caramelizat (pana cand face spume haha). Adaugam apa, inca o lingura de zahar si esenta de vanilie. Lasam siropul sa fiarba 2 minute.

Asamblare: Asezam primul blat pe care il insiropam, jumatate din crema, al doilea blat insiropat mai mult, crema ramasa (pastram 2-3 linguri pline din crema) si ultimul blat insiropat. Lasam tortul la rece peste noapte sau cateva ore bune inainte de a fi decorat.

 A doua zi, ungem tortul cu crema pastrata si il imbracam cu pasta de zahar. Eu am pictat tortul cu praf auriu alimentar si l-am decorat cu floricele.     

      Spor la treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort aniversar Mickey Mouse

Postat de momo121

Desert tort aniversar Mickey Mouse

Pentru blaturi:  Blatul maro:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le...

Citeste continuarea

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

Postat de momo121

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

Pentru Rulada:      Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2018, 19:21
Yammyyy😍
la 22.02.2018, 19:22
Ce frumos este !
la 22.02.2018, 19:47
La multi ani si aici! bd
la 22.02.2018, 19:50
Ai avut un tort minunat de ziua ta, elegant si pretios, daca pot sa zic asa!
la 22.02.2018, 19:53
Bunaciune si opera de arta!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking