Ingrediente
- Ingrediente blat:
- 9 oua
- 18 linguri zahar
- 18 linguri faina
- 3 lingurite praf de copt
- 9 linguri apa
- sare
- Ingrediente crema:
- 100 g ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- 5 buc. Kinder Bueno White
- 250 g Mascarpone
- Ingrediente sirop:
- 3 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 1 cana de apa
- Ingrediente decor:
- pasta de zahar
- flori
Mod de preparare
Blat: Putem imparti ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 foi sau putem coace un singur blat pe care il taiem in 3. Eu voi coace blaturile separat. Asadar, mixam 3 albusuri impreuna cu 3 linguri de apa rece si un praf de sare. Adaugam apoi 6 linguri de zahar si continuam mixarea pana cand spuma sta bat. Adaugam galbenusurile si continuam mixarea. Punem 6 linguri de faina si 1 lingurita praf de copt. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam la copt pana cand trece testul cu scobitoarea (dupa 15-20 de minute, intepati blaturi cu o scobitoare, iar atunci cand o scoateti, daca s-a lipit aluatul de ea, il mai lasati la copt, iar daca scobitoarea iese ca noua, blatul este gata!). Repetam aceiasi pasi si pentru urmatoarele doua blaturi.
Crema: topim ciocolata alba impreuna cu 100 ml frisca lichida. ATENTIE SA NU FIARBA! Lasam ciocolata topita la congelator pana s-a intarit (aprox. 1 ora). Dupa ce scoatem ciocolata din congelator, o mixam 2 minute. Adaugam branza mascarpone si continuam mixarea. Punem Kinder Bueno intr-un blender si lasam blenderul sa-si faca treaba. Mixam cei 100 ml de frisca lichida ramasi si apoi amestecam Kinder Bueno facut piure cu branza mascarpone mixata si cu frisca batuta.
Sirop: Punem 2 linguri de zahar la caramelizat (pana cand face spume haha). Adaugam apa, inca o lingura de zahar si esenta de vanilie. Lasam siropul sa fiarba 2 minute.
Asamblare: Asezam primul blat pe care il insiropam, jumatate din crema, al doilea blat insiropat mai mult, crema ramasa (pastram 2-3 linguri pline din crema) si ultimul blat insiropat. Lasam tortul la rece peste noapte sau cateva ore bune inainte de a fi decorat.
A doua zi, ungem tortul cu crema pastrata si il imbracam cu pasta de zahar. Eu am pictat tortul cu praf auriu alimentar si l-am decorat cu floricele.
Spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|