Desert tort cu crema si trufe de ciocolata - rețeta nr. 900

Postat de RODIMUR in Torturi
7 Mar 2021 | 1952 vizualizari
Desert tort cu crema si trufe de ciocolata - rețeta nr. 900

Am pregătit acest tort pentru ziua de naștere a soțului meu și cum nu am mai făcut altul, între timp, este și rețeta cu nr. 900. A fost un tort excelent, bine însiropat și cu o cremă în care am pus multă ciocolată, iar trufele care l-au decorat au sporit gustul său special.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 ouă
  • 100 grame de zahăr tos
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 100 grame de făină albă
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 4 ouă
  • 250 grame de zahăr tos
  • 20-25 grame de cacaco (40%)
  • 100 grame de ciocolată neagră
  • 50 grame de amidon alimentar
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 500 ml de lapte
  • 100 grame de unt (82%)
  • Pentru sirop:
  • 4 linguri de zahăr tos
  • 100 ml de apă
  • 2 lingurițe de esență de rom
  • Pentru decor:
  • trufe belgiene de ciocolată
  • ornamente decor
  • cireșe confiate

Mod de preparare

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă se dorește. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se începe adăugarea treptată a zahărului tos și a celui vanilinat, fără a opri mixarea. După ce s-a adăugat tot zahărul se adaugă, unul câte unul gălbenușurile și se mixează în continuare, până ce nu se mai simte zahărul. Atunci se încorporează făina ”în ploaie”, cu ajutorul unei furculițe, amestecând ușor, de jos în sus.

Se toarnă compoziția de blat într-o formă de copt și se dă la cutor, la temperatură medie, până ce crește și se rumenește frumos. Atunci se oprește focul de la cuptor și se mai lasă puțin blatul acolo, cu ușa întredeschisă, după care se scoate și când se răcește, se desprinde ușor de forma de copt și se lasă în așteptare.

Cât timp blatul este la cuptor, se poate face crema: se amestecă zahărul tos cu: un praf de sare, zahărul vanilinat, amidonul alimentar, cacaua și cele 4 ouă. La urmă se adaugă laptele și se mixează, până ce nu se mai simte zahărul, după care se dă crăticioara la foc mic și se amestecă în ea întruna, până ce se îngroașă compoziția, ca o budincă.

Atunci se ia crăticioara de pe foc, se mai amestecă în ea, din când în când, ca să nu se formeze crustă și când s-a mai răcorit puțin se adaugă ciocolata mărunțită, ca să se topească mai repede. La urmă, după ce crema este aproape rece, se adaugă și untul feliat, se mixează 2-3 minute, pentru omogenizare, după care se dă la frigider.

Se face siropul din apă și zahăr, iar când se răcește, se adaugă esența de rom.

Când blatul s-a răcit complet se taie la orizontală în două și se însiropează foaia de la bază cu o jumătate din cantitatea de sirop. Apoi se unge cu o jumătate din cantitatea de cremă și se acoperă cu cealaltă foaie de blat, însiropată în prealabil pe partea care se suprapune. Se unge apoi tortul cu restul de cremă, după care se ornează și se dă la frigider pentru 3-4 ore, înainte de a fi porționat și servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema si trufe de ciocolata - rețeta nr. 900" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de ciocolata Tuxedo

Postat de gabrielacuisine

Desert tort de ciocolata Tuxedo

Blat : Preincalzim cuptorul la 160ºC. Ingredientele uscate (faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul) le vom cerne si le punem impreuna intr-un castron separat apoi le...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si fructe de padure

Postat de privatelaura

Tort cu ciocolata si fructe de padure

Din aceste ingrediente, au rezultat doua torturi, diamentru de 24 cm, respectiv 18 cm. Daca doriti, reduceti cantitatile ca sa rezulte un singur tort.   Mai intai de toate, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2021, 14:30
Ce tort frumos! Felicitari pentru numarul de retete si la cat mai multe!
la 07.03.2021, 16:29
Delicios tortul! La multi ani domnului Vasile! Felicitari pentru nr de retete!
la 07.03.2021, 16:34
la 07.03.2021, 19:42
Ce bine arată! Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase! La mulți ani sărbătoritului!
la 07.03.2021, 19:47
Imi place mult tortul, mai ales ca aroma de rom cu ciocolata merg foarte bine! Felicitari pentru toate retetele minunate!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking