Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Dec 2021 | 3456 vizualizari
Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici

Am cumparat niste faina de cocos de la Lidl si am zis sa vad ce este de capul ei. Am facut un blat cu diametrul de 20 cm,nu l-am vrut inalt, oricum nu a crescut cine stie ce, blatul l-am insiropat bine cu sirop din compot de piersici.

Ingrediente

  • Blat cu faina de cocos ( diametrul de 20 cm)
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina cocos
  • 1 lingura rasa cu cacao
  • un praf de sare
  • Crema cu iaurt si mascarpone
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 250 g iaurt in stil grecesc 5,4% grasime
  • 250 g mascarpone
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • piersici din compot taiate marunt
  • 19 piscoturi inmuiate in sirop de la compotul de piersici
  • Frisca
  • 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 2 linguri zahar farin
  • decor
  • aschii pe ciocolata
  • piersici

Mod de preparare

Blat diametrul 20 cm. Am folosit un inel de tort reglabil, tapetat cu hartie de copt. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, am incorporat galbenusurile apoi faian de ccos si cacao. Am pus compozitia in forma si am dat forma la cuptor pentru cca 14-15 min. Am scos blatul din forma si l-am lasat sa se raceasca.

Crema de iaurt si mascarpone : Am pus galatina la hidratat in apa rece.  Intr-un castron de inox am pus ouale impreuna cu zaharul si laptele, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce compozitia si-a dublat volumul. Am tras castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata. Separat am mixat iaurtul si mascarponele, apoi am incorporat crema de oua. Am lasat cateva minute crema pana am montat inelul de tort, reglat la 20 cm , am sezat folie acetata. Am pus inelul pe o farfurie, am asezat blatul si l-am insiropat bine cu sirop de la compot, pe margine am asezat 19 piscoturi inmuiate in sirop de la compot, apoi am turnat crema de iaurt si mascarpone. Am taiat 2 jumatati de piersica in cubulete mai mici si le-am adaugat peste crema.Am mixat smatana pentru frisca impreuna cu zaharul farin, apoi am asezat o parte din frisca peste crema de iaurt si mascarpone. Am ornat cu persici taiate , frisca si aschii de ciocolata. Am dat forma la frigider pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos inelul si folia acetata si am trecut la sedinta foto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2021, 22:42
Ce bunătate! Vreau şi eu o feliuţă.
la 30.12.2021, 22:49
la 30.12.2021, 23:05
Foarte gustos!
la 31.12.2021, 00:26
Pe placul meu !!!! Pap si eu de la tine
la 31.12.2021, 09:09
Bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking