Desert tort cu iaurt si fructe tropicale

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
15 Ian 2019 | 14536 vizualizari
Desert tort cu iaurt si fructe tropicale

Mi-a placut foarte mult tortul Oanei  si am vrut sa fac si eu ceva asemanator. Cel mai mult mi-a placut ananasul aranjat de jur-imprejurul tortului. Eu am facut o varianta cu blat in loc de piscoturi, am adaugat si putina branza pufoasa pentru ca o aveam prin frigider, am adaugat si fructe tropicale, iar rezultatul a fost minunat. 

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 160 g zahar
  • esenta vanilie
  • 160 g faina
  • Diametru tava: 22 cm
  • Umplutura + decor:
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 100 ml apa rece
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 g iaurt grecesc
  • 100 g branza pufoasa
  • 170 g zahar (sau dupa gust)
  • 30 g zahar pudra vanilat
  • 1 conserva cu rondele de ananas (565 g)
  • 1 conserva cu fructe tropicale (425 g)

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca cinci minute. Cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se indeparteaza inelul detasabil. Se pune blatul cu susul in jos pe un gratar pentru racire sau pe o hartie de copt, iar peste tava se pune o greutate pentru a se presa. Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.

Umplutura + decor:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Gelatina se pune intr-un castron si se toarna 100 ml apa rece peste ea.

Se mixeaza  400 ml frisca. Peste ea se adauga iaurtul, branza, zaharul si zaharul pudra vanilat si se omogenizeaza.

Se pune castronul cu gelatina in apa fierbinte din cratita si se tine acolo pana cand aceasta devine lichida.

Gelatina lichida se amesteca cu crema.

Fructele tropicale se scurg de zeama si se lasa cateva deoparte pentru decor. Restul fructelor se incorporeaza in crema.

Asamblare:

Se taie blatul in doua.

Se pune o foaie pe un platou si se aseaza inelul detasabil de la tava de jur-imprejurul ei. Se insiropeaza foaia cu zeama de la fructele tropicale (aceasta se poate amesteca cu zeama de la ananas).

Se pun rondele de ananas de jur-imprejurul inelului detasabil, apoi se toarna crema si se niveleaza.

Se insiropeaza cea de-a doua foaie de blat si se aseaza peste crema si peste rondelele de ananas.

Se da tortul la rece pentru 4-5 ore sau cel mai bine se lasa peste noapte.

Dupa aceea, se indeparteaza inelul de la tava detasabila de pe tort, iar blatul de deasupra se decoreaza cu restul de frisca si restul de fructe tropicale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu iaurt si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Postat de Constelatialeu

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri nuca macinata, alternand cu...

Citeste continuarea

Tort cu mac si portocale

Postat de TAB1TA

Tort cu mac si portocale

Am preincalzit cuptorul la 180° (foc potrivit). Am tapetat o forma de tort cu unt si faina.  Am frecat untul cu zaharul pana cand compozitia a devenit spumoasa si s-a deschis la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2019, 21:27
la 15.01.2019, 21:28
Ce bine arată...!
la 15.01.2019, 21:41
Foarte frumos! Și bun a fost!
la 15.01.2019, 21:46
frumos
la 15.01.2019, 22:04
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking