Tort Feerie de An Nou

Postat de Ina in Torturi
1 Ian 2017 | 4959 vizualizari
Tort Feerie de An Nou

Angelica l-a preparat  in tava dreptunghiulara si l-a numit "Feerie de Craciun", dar pentru ca l-am facut de Revelion era firesc sa-i schimb numele :))  Indiferent de modul de prezentare tortul este  DE-LI-CIOS! Este unul dintre cele mai bune torturi  preparate pana acum! :X O feerie de arome! :X  Multumesc, Angelica! :-*  A meritat efortul! La multi ani tuturor si-un an mai bun! >:D< 

Ingrediente

Blatul de cacao:

  • 5 oua
  • 5 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 30 gr. cacao
  • 1 plic praf de copt

Stratul de piersici aromate:

  • piersici din compot ( de la 2 borcane de 800 g )
  • 100 g zahar brut
  • zeama de la o lamaie
  • bucati de lamaie confiata
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 5 linguri de coniac

Crema de ciocolata si cafea:

  • 300 g crema de ciocolata
  • 250 g mascarpone
  • 50 g cacao
  • 2 linguri coniac
  • 5-6 picaturi esenta de vanilie
  • 3 linguri de cafea macinata
  • 1 lingura de ness
  • 400 ml. frisca

Topping:

  • 500 ml. smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 5-6 picaturi esenta de vanilie

Decor:

  • cacao pentru pudrat

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim piersicile aromate:

Scurgem siropul de la doua borcane de compot de piersici, iar fructele le tocam cubulete. 

Punem cubuletele de piersici intr-o cratita si stoarcem peste ele zeama de la o lamaie mare. Adaugam bucatile de lamaie confiata, zaharul, coniacul si o cescuta de sirop din compot. Punem cratita la foc mic, lasand sa fiarba totul 5 minute.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca, timp in care ne ocupam de prepararea blatul de cacao:

Mixam albusurile impreuna cu sarea.

Cand avem o spuma tare adaugam apa, apoi zaharul, continuand sa mixam pana obtinem o spuma tare, lucioasa. 

Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri, apoi adaugam faina, cacaua si praful de copt, omogenizand totul foarte bine.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt. 

Coacem blatul la foc mediu pentru 20-25 de minute, cand se desprinde usor de peretii vasului si trece testul scobitorii. 

Oprim focul, scoatem tava, indepartam inelul si lasam blatul sa se raceasca complet.

Crema de ciocolata si cafea:

Intr-un bol incapator, punem branza mascarpone impreuna cu cacaua si crema de ciocolata. Mixam pana la omogenizare si adaugam esenta si coniacul, apoi frisca batuta spuma, cafeaua macinata si nesul. Mixam totul si lasam crema la rece, timp in care ne vom ocupa de frisca pentru topping. Pentru aceasta mixam la viteza maxima 500 ml smantana pentru frisca impreuna cu 100 g zahar pudra si cateva picaturi de esenta de vanilie.

Asamblare:

Asezam blatul pe un platou si fixam in jurul lui inelul tavii in care l-am copt.

Turnam pe suprafata blatului piersicile aromate si tot sosul pe care l-au lăsat în timpul fierberii. Cu o scobitoare intepam blatul pe toata suprafata pentru ca siropul sa patrunda usor in blat. 

Cu o spatula distribuim crema de ciocolata si cafea peste stratul de piersici si nivelam. 

Peste stratul de crema distribuim uniform un strat de frisca si dam tortul la rece 1-2 ore.

Cand cremele devin ferme pudram tortul cu un strat generos de cacao, ajutati de o strecuratoare fina. 

Indepartam cu grija inelul din jurul tortului, apoi putem portiona si servi.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Feerie de An Nou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort "Andrei"

Postat de Creatsa

Tort "Andrei"

Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol incapator mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia apoi adauga treptat din apa fierbinte si mixeaza pana se topeste zaharul. Amesteca faina...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Se macina biscuitii. Se adauga untul topit si se amogenizeaza. Se tapeteaza o tava rotunda cu folie de aluminiu si se toarna amestecul de biscuiti. Se preseaza bine si se da tava la rece....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Comentarii

la 01.01.2017, 20:21
A dat Dumnezeu s-o scriu )
la 01.01.2017, 20:22
Bine bine,dar nu ne si dai? ))) ori e de la alt revelion?
la 01.01.2017, 20:29
Nuuu, Dia! Mai am jumatate! E de anul asta )))
la 01.01.2017, 20:30
Va servesc cu drag!
la 01.01.2017, 20:30
Ce minunatie trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking